mp4-spelare
DATUM: 2008-02-28 TID: 11:57:26

Fick hem mp4-spelaren jag köpt på Tradera idag och jag kan säga rent ut att den bara är SKIT!

Knapparna låter högt när jag trycker, menyerna ser förjävliga ut, grammatik fel och på en av setup menyerna står det konstiga tecken (menyn för upprepning). Stog i auktionen att den skulle vara supersnapp i överförngen, men det är den absolut inte.

Det var en riktig besvikelse! Så jag har bett om ett återköp, vi får se vad dom svarar. Dessutom tycker jag det var löjligt att ta 99 kr i frakt när dom skickar det i en vit påse (som kanske kostar 30-50 kr) och 2 frimärken på.

Trött
DATUM: 2008-02-27 TID: 18:00:04

Idag är jag verkligen trött och seg, har sovit jätte dåligt inatt. Fast varför vet jag inte. Skulle egentligen städat under dagen men har inte haft orken till det.

Vi var ute en stund innan med hunden och Max. Gick en sväng och sedan satte vi oss vid en parkbänk vid gräset och lekte med hunden. Tog med en av hans leksaker och kastade runt som han fick springa och leka med. Han blev verkligen trött, men hade skoj i varje fall. Synd bara att jag glömde kameran så jag kunde inte ta några kort. Men det får jag komma ihåg tills imorgon, om det är fint väder som det var idag. Annars får det bli en annan dag när vi är ute och leker med honom.

Vi har fortfarande inte kommit på något bra namn till honom än. Thomas tycker han ska heta Rocky, men jag vet inte om det passar eller inte. Skriv några fina hundnamn som kanske skulle passa honom. Det ska vara något annorlunda och häftigt!

Lite bilder
DATUM: 2008-02-26 TID: 12:11:26

Tänkte lägga upp lite bilder här idag. Tog några igår som blev bra och lite idag.

Igår


Idag


Sådär ja, där var det nåra bilder på Max. Kommer väl fler så småningom.

Vi var ute på Överby nu på förmiddagen och handlade. Köpte massor med middagsmat så ni är hela frysen full och då ska vi få plats med bröd sedan också. Men vi får göra bröd allt eftersom då. Jag köpte fruktgodis till mig också. Gott att unna mig lite extra gott och så hade Lidl rea-pris på det denna veckan.

Blev 33 middagar i allafall, så det är bara att börja äta ;) Nädå, men nu har vi mat så vi klarar oss tills nästa månad som tur är.

Mockakaka och bröd (kanske bullar?)
DATUM: 2008-02-24 TID: 13:46:16

Det blev inte mycket till bakande igår. Vi han göra råksikskakor (en sats) och kanelbullar. Hälften av kanelbullarna blev brända för jag glömde ställa äggklockan och glömde av dom sedan totalt. Ja, så kan det gå.

Idag hoppas jag det går bättre. Just nu står det mockakaka i ugnen som är klar om cirka 10-15 min. Ska bli roligt och smaka dom sen och se om dom blev lyckade eller inte.

Håller på och gör rågsikskakor och tekakor samtidigt. Havregrynen och vattnet ska stå och svälla i 8 timmar innan vi kan börja med tekakorna. Rågsiktkakor håller på och jäser just nu. Får hoppas det smakar gott sen!

Jonny och Linda kom upp en sväng igår kväll också, vi satt och lyssnade på polisradion lite. Var någon som hade blivit misshandlad vid Vattenpalatset i Vänersborg, tydligen var gärningsmannen kvar på platsen och någon hade blivit griper på torget också. Trollhättan är det värsta staden att bo i faktiskt. Det var inbrott i vårt område också. När vi flyttade in här i september var det ett mord här och dom grep den skyldiga som bodde i huset brevid oss(!).

Det är ett hemskt område och vi söker ny lägenhet så vi slipper all skit här.

Bakdag, eller kväll?
DATUM: 2008-02-23 TID: 19:58:22

Vi hade tänkt oss ha en bakdag idag, men så kom vi på att vi inte har margarin hemma! Så vi fick låna 100 kr av mina mamma till margarin och mjöl. Så snäll är hon.

Så Thomas var på Lidl innan och köpte margarin, mjölk, rågsikt och vetemjöl. Ska bara ner till OK sen och köpa ägg för vi ska baka bullar med. Just nu bakar vi rågsiktskakor. Mums. Jätte gott bröd är det.

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket. Vi har suttit på datorerna hela förmiddagen och jag har arbetat lite på UngaMammor.com idag också. Håller just nu på med forumet och de är det jobbigaste av allt på hela sidan.

Så har jag hunnit sy om gardinerna också. I alla fall en av dom. Delade på mitten och follade (stavas det så?) och klippt av dom på längden, för dom var alldeles för långa.

Ska sy den andra delen imorgon eller någon dag i veckan. Ska i alla fall se till att köpa lite mer olika färger på tråd och lite tyg så ska jag lära mig att sy bra.

En liten bit på vägen..
DATUM: 2008-02-22 TID: 21:51:52

Hur har jag suttit och arbetat på ungamammor.com halva dagen. Gjort ny design (igen!), fixat ny meny som är snyggare än pop-up menyn jag hade innan. Fixat lite design på "inne" sidorna och håller på med resten av innehållet. Vet inte exakt när jag bör vara klar, men hoppas jag blir det snart. Ska försöka arbeta så mycket som möjligt under helgen.

Ska hinna sy om gardinerna också hade jag tänkt.

Ändrat design
DATUM: 2008-02-22 TID: 14:35:17

Nu har jag ändrat lite med designen. Bara ny top, bakgrunds-bild och border runt bloggen. Orkar inte göra mer just nu, men ska fixa det så småningom, så den blir jätte fin.

Kommentera gärna vad ni tycker :)

Tidig morgon och tandläkarbesök
DATUM: 2008-02-22 TID: 09:00:46

Idag vaknade Max tidigare än vad han brukar. Oftast vaknar han runt 9 - halv 10 tiden, men idag vaknade han lite innan 8. Inte så värst tidigt, men han brukar ju sova längre.

Jag blev aldrig riktigt klar med städningen igår, så jag ska fortsätta idag efter jag vart hos tandläkaren. Ska dit kl 11.00 idag och fixa metallbiten som låssnat från tandställningen.


Städa var det ja?
DATUM: 2008-02-21 TID: 19:40:06

Jo, det var ju så att jag skulle städa lägenheten. I varje fall vad jag hade tänkt att jag skulle göra. Har inte kommit så långt för efter varje gång jag vart ute med hunden har jag suttit ner en bra stund och sedan när jag började igen tog det ca 20 min innan jag var tvungen att gå ut med honom igen.

Än så länge har jag hunnit med att diska, torka bänkarna, sortera upp tvätten, slängt tidningspapper som låg i köket och storarummet, tagit bort hundens bajs i hallen, plockat av databordet och bäddat sängen. Ska slänga mattan i storarummet också för den har hunden kissat ner, så den är förstört. Men det gör inget för vi skulle ändå köpa en annan. Sen ska jag moppa golven också om jag orkar ikväll. Annars tar jag det imorgon.

Överby och städning
DATUM: 2008-02-21 TID: 15:30:32

Nu har jag kommit hem för en liten stund sedan. Vart ute på Överby med mamma och handlat lite.

Köpte detta:
* Nytt moppset
* Mat till Max
* Soppåsar (gröna och röda)
* Kompostgaller
* Kattmat
* En leksak till hunden
* 2 små tuggben
* 1 grisöra
* 1 tuggring

Hunden fick tyvärr vara hemma själv den stunden (cirka 2 timmar). Jag vet att valpar inte ska vara själva så länge, men jag var tvungen att åka dit och köpa mat till Max, kompostgaller och ny mopp, men det blev lite annat också.

När jag kom hem fick han mat och sedan gick jag ut med honom direkt. Han kissade nästan direkt när vi kom ut. Jätte bra ju! Och jag berömde honom väldigt mycket så han förstår nog snart att det är ut han ska göra sina behov.

Har avskärmat storarummet så han inte kan gå in där och gör sina behov. Kommer ha galler vid köket också på nätterna och sätta tillbaka dörren till sovrummet till kvällen.

Nu måste jag städa lägenheten. Ska ta disken först och sedan köket till att börja med. Men först ska jag ut och röka, sedan blir det till att sätta igång städningen!

Själv hemma sen
DATUM: 2008-02-21 TID: 11:14:39

Snart ska Thomas och Max åka till Lidköping för Max's farfar fyller år idag. Jag ska inte åka med för jag måste passa hunden och sen kommer mamma med en säck kattmat senare idag också. Ska försöka åka ut till Överby en snabbis för att köpa mat till Max och något blockerande vi kan ha i storarums ingången så hunden inte går in där på nätterna och gör sina behov.

Vi har inte kommit på någon namn än till honom. Fast vi har bara haft honom sen i tisdags så det är väl inte så konstigt. Skriv era namnförslag!


Promenad
DATUM: 2008-02-20 TID: 14:59:44

Nu har jag vart ute med hunden en bra stund. Åkte ner till stan och mötte Zandra och vi pratade en stund. När jag skulle åka ner hade mitt busskort gått ut och det hade jag totalt glömt av, så jag fick gå in på OK, köpa en dricka och ta ut 300 kr. När jag skulle åka med nästa buss fick jag inte ladda busskortet och fick betala för mig och hunden. Så när jag kom ner till stan gick jag och Zandra till västtrafik och laddade busskortet och då fick jag också tillbaka dom pengar jag fick betala på väg ner. Så det ordnade sig i alla fall.

När jag åkte hem gick jag av vid kyrkogården och mötte Thomas, Mia och Max så gick vi resten av vägen hem. Då kissade hunden i alla fall. Men så fort vi kom in igen kissade och bajsade han inne ändå.

Ge mig lite bra tips för att få hundar att bli rumsrena!

Godmorgon!
DATUM: 2008-02-20 TID: 10:05:24

Vaknade för en timma sen och vi båda gick upp och tog på oss. Thomas fick ge Max mat medans jag gick ut med hunden. Hela hallen var full av kiss och bajs. Men han gjorde ingenting ute. Han har ju aldrig blivit tränat att gå ut och göra sina behov så det är klart att han inte förstår nu att man ska kissa och bajsa utomhus.

En stund efter jag kom upp fick han lite mat och drack vatten, så skulle Thomas precis gå ut med honom och då pissade han på tidningspapprena. Hoppas han snart börjar förstå att han ska göra det ute.

Välkommen
DATUM: 2008-02-19 TID: 20:25:33

Hej och välkomna till min blogg!

I denna blogg är det tänkt att jag skriver om mitt liv som ung mamma. Inte för att jag "utmärker" mig till en viss grupp eller liknande, utan för att väldigt många vill veta hur unga mammor lever och hur dom klarar sig. Så tro inte att jag tror att jag är speciell för att jag är ung och mamma, för det är jag inte. Jag är helt enkelt en helt vanlig mamma.

Jag bor i Trollhättan i en 2a på 55 kvm med min sambo, son, två katter och en hund. Jag har bott i Trollhättan i ungefär 2 år. Från börjar kommer jag från Borås, där bodde jag tills jag var 10 år då vi flyttade till Lilla Edet.

Min blev gravid med sonen när jag var 16 år och födde honom när jag var 17. Förlossningen var lite jobbig då jag hade värksvaghet och blödde närmare 2,5 liter blod efter han kom ut. Fick sy flera stygn och sprack en del, annars gick det bra.

Max var 54 cm lång och vägde 5850 när han kikade ut till oss. Han var ju väldigt stor så ni kan ju tänka er hur stor min mage var.

RSS 2.0