Tråkig nyhet
DATUM: 2008-03-29 TID: 22:18:15

Har en liten tråkig nyhet att berätta. Tyvärr gillar inte våra ketter hunden och vi har märkt ett par veckor nu att dom inte vågar gå runt i lägenheten så vi måste omplacera honom. Väldigt tråkigt för oss och för honom, men vi kan inte låta katterna gå runt och vantrivas. Hellre att vi omplacerar hunden än att våra katter mår dåligt.

Kommer bli väldigt jobbigt det här, men som sagt vi har inget val. Synd att det inte fungerade med dom. När vi hade Elvis gick det jätte bra mellan dom. Så synd..

Nu ska vi lägga oss. Imorgon är det dop. Jag hoppas jag mår bra imorgon. Verkar som jag börjar bli lite sjuk. Har inte mått så bra idag så jag hoppas att lite sömn gör saken bättre.

Godnatt!

Är du tjej?
DATUM: 2008-03-29 TID: 14:47:10

Är du tjej?
Får du över 30 är du tjej

[ ] Du har fler än 10 nagellack?
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Du har/haft en bild på dig själv som bakrundsbild på datorn.
Totalt: 2

[x] Du har färgat håret.
[ ] Du brukar säga "blonda"saker.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma...xd
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
Totalt: 2

Du älskar:
[x] Glitter
[x] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[x] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Enhörningar
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[x] Mjukisdjur
Totalt: 9

Du shoppar på:
[ ] MQ
[ ] Pimkie
[ ] Victoria's Secret
[x] H&M
[ ] New Yorker
[ ] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] JC
[ ] Bijou Birgiette
[ ] Björn borg
[ ] Weekday
[ ] Madonna
Totalt: 1

Du säger ofta:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god!
[ ] Vet inte vene
[ ] Cutie
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
Totalt: 2

Du läser:
[ ] FRIDA
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Marie Claire
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo Girl
[ ] Popcorn
[ ] Star Flash
Totalt: 0

Du älskar dessa filmer:
[ ] Elizabethtown
[ ] Girls Club
[x] Freaky Friday
[ ] The Notebook
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet Home Alabalma
[ ] Where the heart is
[ ] Just My Luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] Pledge this
[ ] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] Mona Lisas Smile
[ ] My Girl
Totalt: 2

Du har kollat på:
[x] Lost
[x] America's Next Top Model
[x] Project Runway
[x] Desperate Housewives
[x] The Simple Life
[x] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[x] OC California
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[x] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[ ] Heroes
Totalt: 10


Gillar:
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[ ] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hilary duff
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
Totalt: 0
Resultat: 28.

Haha, jag är inte tjej.

Scrubs - Intro till "My Musical"
DATUM: 2008-03-29 TID: 13:46:37



Detta introt till Scrubs är helt underbart!

Moppa golven igen(!)
DATUM: 2008-03-29 TID: 11:55:14

Idag är jag på lite dåligt humör. När jag gick upp i morse var allt bra. Men när jag hade matat Max och skulle byta på honom blev jag på väldigt dåligt humör.

Hunden hade kissat och bajsat ner hela hallen och köksgolvet. Jag hade glömt stänga dörren till toan så han var där inne och drack vattnet i badbaljan (som vi inte hade hällt ur) medans jag matade Max.

Så nu får jag moppa dom två rummen igen. Har gjort hallen nu och väntar på att det ska torka så hunden får vara där ute medans jag tar köket och det har torkat.

Sovdags
DATUM: 2008-03-28 TID: 21:59:08

Vi blev klara med städningen för ungefär en timma sedan, eller en halv timma kanske det var. I morgon ska vi bara ta lite finstädning. Nu är jag helt slut i kroppen, men äntligen har vi dammsugit och moppat golven.

Bara badrummet som ska fixas imorgon. Vi ska tvätta hela golvet där inne då.

Men nu är det dags för sängen. Ska bli skönt att få sova och samla krafter. Godnatt!

Jag är trött...
DATUM: 2008-03-28 TID: 17:50:40

Jag är trött och vi är inte ens halvvägs klara än. Det är jobbigt att sätda och fixa när man inte har någon bra kondition. Jag måste verkligen sätta igång och träna snart. Dessutom är jag vrålhungrig men har precis ätit ju så jag vet inte vad det är med mig idag.

Nä, jag får nog ta och fortsätta att städa så det blir klart någongång. Måste dammsugas och moppas i alla rum ju.

Känner mig ensam ibland
DATUM: 2008-03-28 TID: 10:11:04

Ibland känner jag mig bara ensam och värdelös. Jag förstår inte varför. Egentligen så är jag omringad av människor som älskar mig, men ändå känner jag mig så ensam ibland. Som om ingen förstår mig eller vet vem jag verkligen är. Det är hemskt att känna så, men jag kan inte råför det bara.

Jag får ofta panik av olika saker och drar mig undan. Ibland, eller rätt ofta, känner jag bara för att krypa ihop i ett hörn och gråta. Varför känner jag såhär?

Känns som jag är den sämsta människan på jorden och den sämsta mamman. Jag vill bara fly ibland. Få vara mig själv ett tag utan massa ansvar. Men jag vet själv att jag inte kan göra det. Varför ska allt vara så svårt?

Veterinärkoll och kattungar
DATUM: 2008-03-27 TID: 21:31:29

Nu har vi vart hos veterinären, eller ja vi kom hem för en timma sen ungefär. Allt var bra med hunden, han mådde jätte bra och han har fått vaccination och chip.

Tog med katten också för att säkerhetskolla om hon hade kattungar eller inte och det har hon. Det dröjer nog bara ett par veckor innan kattungarna kommer. Så imorgon ska vi fixa lite och förbereda inför kattungarna. Vi ska göra en plats för henne som hon länner sig trygg på.

Vi hade tänkt att hon skulle få hela storarummet för dig själv så hon slipper vara på toan på nätterna. Så vi har en del att göra imorgon. Dessutom behövs det städas med. Dammsugning och moppning behövs verkligen.

Snart iväg igen..
DATUM: 2008-03-27 TID: 17:29:19

Kom hem från kyrkan för inte alls länge sedan. Ungefär en timma sen och om en halv timma måste vi åka igen och denna gång ska vi upp till Strömslund där veterinären har sitt. Så ska vi ID-märka, vaccinera och besikta honom.

Vi ska passa på att ta med katten upp också så han får ta en titt på henne med så får vi se om han kan se hur lång tid det är kvar för henne innan hon får ungar. Borde väl inte kosta så mycket extra så vi hoppas att han har tid.

Hyresvärden
DATUM: 2008-03-27 TID: 10:51:48

Blir snart galen på hyresvärden här! Förra tisdagen skulle dom från No More komma hit och besikta ohyran vi har. Ingen kom på hela tisdagen. Tydligen hade det blivit ändrat och dom kunde inte komma, hyrevärden påstår att dom har ringt och ringt och vart och knackat på dörren. Dom har både hemnummret och mobilnummret till Thomas. Ingen har varken ringt eller kommit och knackat på.

Som ni säker minns hade vi haft inbrott i källaren. Var två stora hål. Ett av dom är fixat, det som syns mest är inte fixat ännu och det var två veckor sen vi sa till. Jag blir så arg på dom.

Vi misstänker mögel i storarummet och sagt till både vaktmästare och chef, inget har hänt ännu. Sedan sa vi till om att vi blev lovade tapetsering när vi flyttade in. Inget har hänt där heller ju. Och när vi då sa till när dom var uppe och kollade, då säger chefen att det inte behövs(!). Men det behövs verkligen, en vägg i storarummet har vi två olika tapeter på. Och chefen här säger att tapeterna ser bra ut. Man börjar ju undra hur han egentligen tänker.

Vi håller på ringer runt just nu till olika fastighetsbolag och försöker få tag på en annan lägenhet. Hoppas vi får en snart så vi kommer ifrån det här helvetet.

Godmorgon
DATUM: 2008-03-27 TID: 08:49:31

Är jätte morgon trött idag. Men jag tycker inte vi kom i säng så sent igår. Klockan var väl 22. Men somnade inte förräns efter 23-tiden.

Måste bara lägga in dagens Nemi-stripp


Den är ju bara helt klockren!

Idag ska vi till kyrkan och planera lite inför dopet och på kvällen ska vi till veterinären med Rocky för att id-märka, vaccinera och besikta honom. Ska bli skönt att få det gjort nu, så behöver man inte tänka på det.

TV-kväll
DATUM: 2008-03-26 TID: 20:53:32

Klockan 21.00 börjar Greys Anatomy så vi ska gå och kolla på det. Med andra ord om några minuter bara. Ändrade lite med designen, inte så mycket men lite iaf. Får ta lite i taget, annars lär jag bara tröttna på skiten. Jag hatar css för det har jag alltid haft svårt för. Men det är bara bra att jag lär mig det.

Efter det är slut på TV ska vi sova. Ska bli gött att sova lite. Är rätt trött ikväll faktiskt. Har lust att lägga mig nu, men då missar vi det. Även fast det går i repris på söndag eller om det var på lördag. Jaja, i vilket fall som helst går det i repris i helgen.

Så jag skriver nog inte mer i bloggen ikväll.

Godnatt!

83 unika besökare
DATUM: 2008-03-26 TID: 20:01:44

Mer och mer som läser min blogg märker jag. Igår hade jag 33 unika besökare på bloggen och idag har jag haft 83 unika besökare än så länge. Stor förändring och jag hoppas det håller i sig också.

Det skulle inte sitta fel med lite mer kommentarer också :)

Blogg.se väääldigt segt idag!
DATUM: 2008-03-26 TID: 18:18:57

Seg skit idag! Och nu funkar inte ens stylen riktigt hellet. Jaja, hoppas inlägget blir riktigt ändå. Skrev ett inlägg nyss men allt försvann bara för den tappa anslutningen. *Grrr*

Jag har egentligen inte så mycket att skriva om längre. Allting är ändå bara samma sak varje dag. Mata Max, byta på Max, städa, laga mat, tvätta och massa. Allting är ungefär likadant varje dag.

Och jag vet att vissa av er antagligen inte vill läsa min blogg längre för jag ljög om att jag inte hade haft blogg på metrobloggen. Sorry, men jag ville börja om på nytt utan att alla kommentarer följde efter mig. Tydligen kan jag inte göra det. Jag är ledsen att jag ljög, jag vet att det var fel och att ni antagligen inte vill läsa min blogg längre för det.

Jag hoppas att ni ändå vill fortsätta följa min blogg, även fast den egentligen är skit just nu. Men alla gör misstag och jag råkade göra ett nu för att skydda mig själv. Alla förtjänar en andra chans.

Färgningen är klaar!
DATUM: 2008-03-26 TID: 17:13:02

Nu är färgningen klar och det blev hyffsat bra. Blev lite ljusare iaf så nu är det inte olika orange aktigt. Mamma var snäll som köpte den till mig idag<3. Fast jag egentligen ville ha två, men bätte med en än inget alls.

Bara en till som behövs, sen är det så ljust som jag vill ha. Hoppas jag. Får se om jag kanske har råd till en till. För isf är det ju jätte bra!


1. Före - 2. Efter

På bilder syns det ingen större skillnad. Men i verkligheten syns det en stooor skillnad.


Nu bakar vi bröd, igen. Jag vet, vi är brödomörer. Haha! Nä, men vi sparar in lite pengar på att baka bröd själva. Dessutom är det mycket godare än köpbröd. Det är roligt att baka också. Speciellt nu när jag fått en bakmaskin.

Färga, färga, färga!
DATUM: 2008-03-26 TID: 12:54:30

Jag fick hårfärg av mamma så nu ska jag färga mitt hår igen så det kanske blir bättre. Men denna gången valde jag faktiskt Mood istället för den där på P som jag inte vet hur det stavas.

Ska snart börja blanda det och färga håret. Och det blir ultrablont igen. Fast denna ska sitta i håret i 60 min så det kanske blir lite bättre då. Kan alltid hoppas så jag är fin i håret till dopet på söndag.

Visar bilder sen på hur det blev!

Sov dags
DATUM: 2008-03-25 TID: 21:03:37

Nu vi sova för imorgon kommer mamma hit och ska köra oss till Maxi så vi får handla lite middagsmat. Ska bli skönt att få det gjort och sen ska vi betala räkningar och massa grejs imorgon med. Iaf mina, Thomas får inte sina pengar förräns på torsdag.

Ska bara städa upp lite grann innan sängen. Godnatt!

Våffeldagen
DATUM: 2008-03-25 TID: 17:05:25

Idag är det våffeldagen, så vi har köpt våfflor vi ska äta idag! Det ska bli mumsigt och gott. Så har vi bjudit upp Jonny och Linda på lite våfflor.

Nu är vi helt säkra på att katten har kattungar i magen så vi ska låta henne bo här tills hon fått kattungarna och dom är tillräkligt gamla att flytta hemifrån. Det är ju inte många som vill ha en dräktig katt som kanske snart ska föda och det är synd att hon ska åka fram och tillbaka. För kommer hon in på kattslussen så får hon bo där i några veckor och sen till ett annat hem. Då kanske hon stöter bort sina ungar. Dessutom är det inte bra för henne att komma till kattslussen heller, för föder hon ungarna där kommer dom som har hand om stället döda kattungarna eftersom dom är där en eller två gånger om dagen och ger katterna mat och vatten och det är ju synd om kattungarna då.

Upphittade katten
DATUM: 2008-03-25 TID: 09:42:35

Katten som vi tog in igår är hemlös. Vi gick och ringde på hos grannarna i trappen och fick veta att ägaren har flyttat. Åh, vad synd det är om katten. Vi ger henne iaf mat och vatten och omtanke. Jag älskar ju djur så mycket och vill hjälpa så många jag kan. Och vi kan inte behålla den för vi har för mycket redan nu.

Vi har ringt kattslussen så nu väntar vi på att dom ska höra av sig. Är det redan fullt där får vi försöka hitta ett hem till den. Vi är ine helt säkra, men det ser ut som den har kattungar också.

Gårdagens goda gärning(stavas det så?)
DATUM: 2008-03-25 TID: 08:12:03

Ja, jag gjorde en väldigt bra sak igår kväll. När Thomas hade vart ute med hunden satt det en katt i trapphuset. Jag tyckte så synd om den och så sent kan man inte ringa på andra så vi tog med den in till oss. Den har fått mat och vatten av oss under natten och den får vara inne i badrummet för att inte våra katter ska bråka med den.

Idag, om ett par timmar ska vi rina på i trappen och fråga om dom vet vems katt det är. Om det inte är någons av dom som bor här ska vi hitta ett ställe som tar emot herrelösa/bortsprugna katter. Det känns bra att hjälpa andra djur, speciellt såhär i vinter tid.

Ny design (igen!)
DATUM: 2008-03-24 TID: 21:53:39

Ja, jag har bytt design igen. Är inte riktigt klar ännu med den men ska sova nu så jag får fortsätta imorgon.

Kommentera!

Godnatt

Metrobloggen?
DATUM: 2008-03-24 TID: 20:18:11

Varför har vissa fått för sig att jag har haft blogg innan på metrobloggen? Det har jag aldrig haft, så jag förstår inte varför några av er säger att jag haft det. Enda bloggen jag haft innan är blogg.se innan jag blev gravid. Slutade blogga efter ungefär halva graviditeten och började sedan för en månad sen och då här på blogg.se.

Visst, jag har vart sugen på att ha metrobloggen eftersom man får pengar för att blogga. Men jag har aldrig gillat deras designer. Därför har jag inte skaffat blogg där.

Det är bara en fundering på varför ni tror jag haft blogg där?

Helt slut
DATUM: 2008-03-24 TID: 15:11:45

Nu är jag redan helt slut i kroppen. Var ute med Rocky nyss och jag hatar verkligen dessa trappor. Först glömde jag nyklarna så jag fick springa upp igen och så bokade jag tvätt tid efter han gjorde sitt. Sen up för trapporna igen. Ont i ryggen har jag med nu bara för det.

Rocky är verkligen duktig nu. Det är inte ofta det händer någon olycka inne längre. Senast igår, men innan dess var det inte på några dagar. Så på nätterna håller han sig verkligen jätte bra och på dagarna sådär bra. Men han har lärt sig att gå runt och gny när han är nödig.

Bloggtoppen
DATUM: 2008-03-24 TID: 11:03:58

Nu finns min blogg med på bloggtoppen! Gå in där och rösta och kommentera min blogg.

http://www.bloggtoppen.se/kategori/alla/bloggdetaljer_23116.html

Skulle vara jätte kul och min blogg blev lite kändare och fler som läser den. Sprid den gärna :)

Morgontrött
DATUM: 2008-03-24 TID: 10:49:26

Jag är fortfarande morgontrött även fast jag gick upp för två timmar sedan. Hände lite saker igår som jag inte har någon lust att skriva om, därför det inte blev något bloggande igår förutom på morgonen.

Idag har vi ganska mycket att göra. En kompis ska komma till oss imorgon så vi måste städa upp i hela lägenheten
 och bära upp bäddsoffan så hon har någon stans att sova. Inte så bekvämt att sova i en vanlig 2-sits soffa precis. Tro mig, jag vet. när jag var sjuk i julas sov jag där några nätter och det var ju inte så bekvämt kan jag lova.

Har väl inte så mycket annat att skriva just nu. Får skriva senare istället.

Frågestunden avslutad
DATUM: 2008-03-23 TID: 09:05:00

Nu är frågestunden avslutad och det är dags för mig att svara på frågorna. Jag svarar på dom i ordning som dom kom in.

1. Vad gör din pojkvän? Pluggar/jobbar han?

Varför skaffade ni en ny hund när ni uppenbarligen inte har mycket pengar över & måste låna ibland? Och speciellt då ni har en bebis, är det inte bättre att lägga all energi, pengar & tid på barnet? Ni har ju även två katter.

Svar: Just nu går han hemma och är sjukskriven. Det är inte ofta vi måste låna, det var en gång då det var lite strul med pengarna. Vi båda ville ha hund och vi har både tid och råd till det.


2. Jag undrar vad du och tomas har för relation? eftersom du har sagt att ni kanske ska flytta isär och så. Är ni liksom "kärleksfulla" och kramas och pussas eller är ni mer som vänner? Och så undrar jag om Max har nåt mellannamn?

Svar: Det är väl något där emellan. Ja, han har två mellannamn: Thomas Kristoffer


3. vill du plugga när mammaledigheten är slut? eller vad skulle du vilja jobba med?

Svar: Ja, jag hade tänkt plugga ganska snart. Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med.

4. ditt drömjobb? vill du ha flera barn? tror du att du kommer hålla sams med thomas
i framtiden? favoritställe att bo på? Vill du skaffa hus? vad skulle ditt barn heta om det blev en tjej? Vad har du för raltion till dina syskon? hmm.. det var väl ungefär det jag kunde komma på....


Svar: Jag har inget drömjobb och vet heller inte vad jag skulle vilja jobba med. Jo, någon gång om några år skulle ja vilja ha ett till barn iaf. Ja, det hoppas jag att jag kommer göra. Borås är ett väldigt fint ställe och skulle vilja flytta dit igen. Ja, hus är något jag vill bo i sedan. Om det skulle bivit en flicka hade vi Tindra som namnförslag. Har ingen speciell relation till min bror, dom gångerna vi pratar är när antingen jag är hos mamma eller när mamma och han kommer hit.

5. hur går er ekonomi ihop? Har ni någon budget, eller förväntar ni er att soc ska rycka in när ni får en oväntad utgift??

Svar: Jag försöker räkna budget så gott det går varje månad. Men eftersom jag inte är så himla bra på det går det si och så varje månad. Huvudsaken är ju ändå att räkningarna är betalda och att Max och djuren har mat och sådant så dom klarar sig. Vi storhandlar en gång varje månad då vi köper hem middagsmat så vi har för en hel månad framöver. Vi sparar även pengar genom att baka eget bröd. Nej, det räknar vi inte med. Kommer det en oväntad utgift får vi lösa det själva på något sätt.

6. Jag undrar också vad Max heter mer än Max & vad ni hade för namnförslag till en flicka ?

Svar: Thomas Kristoffer och namnförslag till flicka var Tindra.

7. VAD DET SOM DU TRODDE ATT HA BARN????

Svar: Nej, inte riktigt. Jag förväntade mig långa sömnlösa nätter och en bebis som är skrikig. Men jag kan säga att det blev lättare än vad jag föreställt mig. Däremot trodde jag inte att vårat förhållande nästan skulle ta slut. Det är så mycket som förändras när man får barn och endel saker är som man trodde medans man trodde att vissa saker inte skulle hända.


8. Ska Max döpas??? Ska ni såfall ha många gäster? Ska ni bjuda på nåt då??

Svar: Ja, den 30 mars ska vi ha dopet. Blir väl mest släktingar och nära kompisar. Vi ska ha kaffe och tårta innan dopet hemma hos min mamma.


9. Hur länge har du & Thomas avrit tillsammans???


Svar: Till sommaren har vi vart tillsammans i tre år.

10. Hur kom det sig att ni planerade barn så tidigt?

Svar: Ärligt, så vet jag inte varför vi ville ha barn så tidigt. Det kändes helt rätt just då. Men nu vet jag att vi borde ha väntat ett par år. Men jag ångrar inte Max det minsta ändå.

Godmorgon
DATUM: 2008-03-23 TID: 08:11:22

Snart är frågestunden slut och strax efter 09.00 ska jag sätta sig och svara på era frågor i ett inlägg.

Usch, vad jag är seg nu på morgonen. Ingen nyhet precis, men Max har fått mat, bytt blöja och till kläder så han är nöjd. Han ligger i våran säng nu och tittar på allt han ser, det gör han alltid på morgonen och han är så nöjd då.

På tisdag ska Carro komma hit. Ska bli roligt :) Så ska hon låna mina händer när hon kommer, till att färga hennes hår. Då kanske hon kan bjuda mig på en färgning ;)

Nu har ni 40 min kvar på er så passa på!

Snart sovdags
DATUM: 2008-03-22 TID: 20:13:07

Snart är det sovdags för oss. Ska lägga oss tidigt för vi är så trötta. Ska bara äta lite kvällsmat och mata Max. Glöm inte att ni kan ställa frågor till mig tills kl 09.00 imorgon, så passa på :)

Godnatt!

Möblering
DATUM: 2008-03-22 TID: 16:42:29

Vi har äntligen kommit på hur vi vill ha det i storarummet nu. Det är så klumpigt och svårt att möblera. Har man soffan längst ena kortväggen och tv'n längst andra kort väggen blir det för långt mellanrum och har man soffan och tv'n längst långväggarna på varsin sida blir ena halvan av storarummet helt tomt.

Men nu äntligen har vi kommit på hur det inte ska vara så tomt i halva vardagsrummet. Vi ska köpa ett större matbord och ha där. Då kommer det se så mycket bättre ut hoppas jag.

Nu ser det ut såhär:


Sen hade vi tänkt att det skulle se ut såhär:


Nu är det ju inte exakt så långt som jag har målat upp där. Är inte så bra på det där, men det är ändå en uppskattning om hur vårt vardagsrum ser ut. Och visst är planlösningen väldigt dum?

Snart 4 månader
DATUM: 2008-03-22 TID: 11:41:22

Snart är Max 4 månader gammal. Hemskt vad tiden går fort, känns som det var igår som han föddes. Ändå känns det som vi haft honom i evighet.

Nu sitter han i mitt knä och ska hjälpa till att skriva lite, så det går inte fort för mig att skriva just nu precis. Så har han fått för sig att dregla ner hela mig med. Knasboll.

Jag vet att jag inte skriver så mycket om hans utveckling och det ber jag om ursäkt för, det ska bli ändring på det.

Ska skriva lite om hur han är och hur han utvecklats nu. Han var ju väldigt stor när han föddes, närmare 6 kilo vägde han och var 54 cm lång. När vi var på BVC sist vägde han strax över 9 kilo och var 68 cm lång, men han har nog växt en del sedan dess. Vi ska dit den 2 april igen så vi får se då hur mycket han väger och hur stor han är.

Max är jätte stadig i huvudet och har vart det sedan ungefär en månads ålder. Vi har haft väldigt tur med honom för han sover hela nätter och har gjort det sen ungefär 3 veckors ålder. På morgonen vaknar har runt 8 tiden och istället för att ligga och gallskrika som han gjorde i början, pratar han och skrattar tils vi tar upp honom, så det är ett väldigt trevligt sätt att vakna på tycker jag.

På dagarna är han lugn och snäll. Inte så gnällig alls. Fast jag får inte prata i telefon för honom för då ska han överrösta mig för han vill ha uppmärksamhet.

Han kan lyfta huvudet väldigt bra när han ligger på mage och han börjar resa sig lite smått när han ligger i famnen. När man håller händerna drar han sig gärna mot en och vill sätta sig upp.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste sätta på mat till honom för han börjar bli gnällig.

Frågestund
DATUM: 2008-03-22 TID: 09:09:28

Jag har sett att det är några stycken som har haft frågestund på deras bloggar det senaste. Så då tänkte jag, varför inte jag också?

På det sättet får ni veta vad ni vill om mig. Så passa på, fråga mig vad exakt ni vill under det närmaste 24 timmarna, så kommer jag svara på alla frågor i ett blogginlägg. Kl 09.00 stänger frågestunden imoron (23 mars).

Glad påsk
DATUM: 2008-03-22 TID: 08:51:07

Glad påsk på er! Hoppas ni får en trevlig påsk

image27

Godnatt
DATUM: 2008-03-21 TID: 22:05:46

Nu ska jag sova. Blir tidigt ikväll, är så trött efter dagen så jag behöver få sova ut lite.

Godnatt och sov gott!

Hemma igen
DATUM: 2008-03-21 TID: 19:52:58

Kom hem för ett par timmar sen och nu orkar jag skriva lite.

Det var verkligen en överraskning jag fick. Mormor och en av mina kuser kom till mamma. Hade inte träffat mormor på nästan tre år och min kusin var den ännu längre sen jag träffade. Var nog faktiskt exakt tre år sen tror jag.

Fick massa presenter. Bakmaskin och kokbok av mamma, bertil, patrik, thomas, max, mormor, morfar, min moster och hennes man. Två pajformar av min kusin. Anton Berg (hur det nu stavas) choklad av mormor och ett påskägg av min lillebror. Sen fick Max lite kläder av min mormor också.

Håller på och bakar lite bröd nu för att testa mig på bakmaskinen. Den verkar fungera väldigt bra faktiskt. Jäsningen är nog snart klar så snart måste jag ta hand om det.

Blev glad av det jag fick och jag hade väldigt roligt faktiskt.

Snart ska jag åka..
DATUM: 2008-03-21 TID: 09:30:19

Snart kommer mammas kille och hämtar oss, så ska vi åka ner till mamma. Sen blir det någon överraskning till mig som jag inte får veta. Måste göra i ordning mig det sista nu. Ska sminka mig och ta på mig någon tröja så jag inte fryser. Sen ska jag fixa Max saker vi ska ha med.

Godnatt
DATUM: 2008-03-20 TID: 23:33:44

Blev inget med att gå ut på krogen ikväll. Hade ingen att gå med. Men vi bestämde med Jonny och Linda att vi skulle till Sand med dom på torsdag istället, så det kommer bli roligt :)

Hade en rätt okej födelsedag faktiskt. Ska till mamma imorgon så nu måste jag nana. Ska upp tidigt och det är min morgon också (att mata Max på morgonen alltså).

Så nu ska jag lägga mig och sova. Godnatt på er!

Tårta
DATUM: 2008-03-20 TID: 14:21:22

Nu har ja gjort en tårta. Fin blev den!



Har bjudit hit några kompisar på tårta idag och lite bullar. Mamma kunde tyvärr inte fira mig idag eftersom hon har massa möten i min brors skola, men hon hade hittat på någon överraskning för mig imorgon. Så vi får väl hoppas att det inte blir snöstorm som dom sagt på nyheterna.

Håller på att baka kanelbullar nu och ska snart fortsätta städa. Thomas är på Lidl och köper lite saker vi behöver och Max var lite gnällig så han får sitta upp en stund innan jag kan fortsätta.

Gick ner till OKQ8 i morse för att köpa cigg, så frågar dom inte ens efter leg. Jag som tänkte inreda det idag.

Vad tycker ni om tårtan?

Längst ner är det jordgubbssylt, under översta lagret är det vaniljkräm. Sen är det grädde övanpå med choklad med apelsinsmak runt om på sidan och gelé hallon runt om ovanpå. SÅ har jag skrivit "Tessan 18 år" med glasyr :)

18 år idag
DATUM: 2008-03-20 TID: 08:55:39

Idag fyller jag 18 år. Wiho :)

Hårfärgningen klar
DATUM: 2008-03-19 TID: 22:48:37

Nu har jag färgat klart håret. Två omgångar blev det, men ändå inte som jag ville ha det. Får färga det igen en annan gång. För nu har jag inte råd till mer hårfärgning. Eller kanske när jag betalt alla räkningar o så.



Sådär blev det. Inte så fint som jag ville, men det får gå ändå.

Nu ska jag sova, för jag måste orka med att baka bullar och fixa tårtan imorgon. Fyller ju år då. Hela 18 år :)

Godnatt :)


Kliar
DATUM: 2008-03-19 TID: 18:59:28

Fy, vad det kliar i håret nu. Håller på och blonderar håret just nu.

Har läst era kommentarer om vad ni tycker jag ska skriva i bloggen. Jag försöker skriva så mycket som möjligt när jag har tid för det. Just nu när jag färgar har jag lite tid, fast egentligen inte för jag måste baka bröd och fixa tårtan. Men det får väl bli imorgon istället att jag fixar tårtan och baka bullar med. Så jag bakar väl bröd efter färgningen är klar tror jag.

En förlossningsberättelse ska jag skriva så småning om, skrev en kort i en blogg jag hade innan. Men ska skriva en mer detaljerad förlossningsberättelse. Jag försöker svara på kommentarer så mycket som möjligt, men inte alltid man vet vad man ska svara.

Att ha barn är rätt jobbigt, för det mesta. Första tiden är inte alls så underbar som alla tror att den är. Då är det mycket att göra hela tiden. Man sover dåligt, är helt slutkärd på eftermiddagen/kvällen och det tär ganska mycket på förhållandet.

Jag och Thomas har inget bra förhållande, men vi försöker få ordning på det för Max skull och vi bråkar ganska mycket. Det är inte så roligt kan jag lova. Men man får räkna med det när man får barn. Det är ju ändå en stor förändring.

Skriver lite mer senare :)

Ni som läser..
DATUM: 2008-03-19 TID: 09:04:52

Ni som läser min blogg, ni kan väl kommentera lite mer? Tycker det är så tomt med kommentarer här i bloggen.

Fast jag kanske inte skriver om något intressant? Kommentera vad ni tycker om bloggen och vad ni tycker jag ska skriva lite mer om. :)

Godmorgon
DATUM: 2008-03-19 TID: 08:40:58

Godmorgon på er. Gick och la mig rätt sent igår kväll för vi spelade poker med Jonny och Linda. Så vann Linda igen, som vanligt.

Fick en förtidig födelsedags present av dom igår också. Fick två stycken trosor, var jätte fina. Ska ta kort och lägga ut senare idag.

Segt
DATUM: 2008-03-18 TID: 21:08:39

Tänkte bara uppdatera hur det går med Ungamammor.com just nu. Och jag kan säga att det går väldigt segt. Har inte lika mycket tid för det länge då jag har fått mer och mer att göra hemma. Det är en del kvar som ska fixas. Bland annat forumet som är så fruktansvärt svårt att fixa in design på, men ska kolla på det och se fall jag kan få i ordning på det nu i dagarna.

Sedan är det under start och inställningar som är kvar. Efter det är det klar designmessigt, det som är kvar efter det är små detaljer som är fel här och där. Ska kolla på det lite nu om jag kan få i ordning lite på det.

Inte helt klara än, men det får gå ändå
DATUM: 2008-03-18 TID: 20:52:56

Vi har inte ens blivit klara med halva lägenheten ännu. Så vi får nog fortsätta i morgon. Tror inte någon av oss orkar att städa mer ikväll. Men är klara med sovrummet och köket i alla fall. Så det är ju skönt. Har hunnit med att resa kattlådorna, städa handfatet och toaletten också, så halva toan är ju klar. Sen har vi hunnit med att laga mat. Blev köttfärssås och skruvade makaroner.

Nu kommer det lite bilder också.


Sovrummet klart
DATUM: 2008-03-18 TID: 16:00:25

Nu har vi precis blivit klara med sovrummet. Rensat lite, städat upp på golven, bäddat sängen och dammsugit golven. Och när jag skulle ta bilder dog batterierna i kameran så dom får sitta på laddning nu så får jag ta kort senare.

Snart ska Max ha mat igen och efter det ska vi fortsätta städa upp. Då är det köket nästa. Tror inte vi blir helt klara idag utan vi får nog fortsätta imorgon också. Det ska vara fint och städat innan torsdag efter middag i alla fall.

Fyller år på torsdag så har bjudit hem några kompisar på bullar och tårta. Jennifer kunde komma iaf, men Zandra ska flytta då så hon kanske inte kan (fast hon sagt innan att dom flyttar på fredag?) och Paulina jobbar då så hon visste inte riktigt om hon kunde eller inte.

Snart städdags
DATUM: 2008-03-18 TID: 11:59:02

Snar ska vi börja rensa i lägenheten. Thomas duschar just nu och jag ska snart mata Max, efter vi båda är klara så ska vi börja rensa ut köket eller om vi tar sovrummet först. Det är i allafall dom 2 rummen som behövs rensas först. Ska försöka göra oss av med så mycket saker som möjligt. Vi har ju alldeles för mycket bröte här hemma.

Jaja, ska mata Max nu så börjar vi rensa. Lägger in bilder på allt som ska till tippen i morgon senare idag.

Lite ny design
DATUM: 2008-03-18 TID: 10:40:03

Nu har jag fixat en snyggare design till bloggen. Vad tycks?

Personligen blev jag hyffsat nöjd med den.


KOMMENTERA!

Nemi
DATUM: 2008-03-18 TID: 08:03:38

Varje gång jag sätter mig vid datorn första gången på morgonen hamnar jag alltid på msn nöje sida, under serier. Läser alltid denna kortserien, vissa bitar är helt underbara medans vissa är helt oförstårliga.


Detta är dagens

Godnatt
DATUM: 2008-03-17 TID: 21:53:32

Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna och ta en kvälls cigg. Sedan är det dags för sängen. Ska bli gött att sova lite. Blev inget städande idag så det blir väl i morgon. Måste städa upp och röja bland skräp för vi ska till tippen på onsdag och slänga massa skit. Så imorgon blir det röj dag. Ojoj, vad jag kommer ha ont i ryggen då.

Godnatt

Fujifilm
DATUM: 2008-03-17 TID: 21:36:01

Wie, på fuji film får man 100 gratis bilder. Så nu håller jag på och laddar upp 100 bilder jag ska framkalla. Massa gamla också, ska bli kul att få det framkallat :)

Buzzador
DATUM: 2008-03-17 TID: 18:51:19

Vill bara tipsa er läsare om Buzzador, en sida där man får testa produkter helt gratis. Man betalar varken frakt eller liknande och det bästa är att man får behålla de produkter man får. Så länge det inte gäller tex en bil eller liknande. Registrera dig redan nu och ta emot produkter helt gratis!

Bakat två satser bröd
DATUM: 2008-03-17 TID: 18:23:04

Nu har vi blivit klara med två satser rågsiksbröd. Blev lite olika "former" på bröden, lite te kakor, frallor, försök till baguetter och en rågsiktskaka. Har inte hunnit med att städa upp ännu, men det kommer snart. Om vi orkar det, ennars blir det imorgon. Men ska försöka börja med det nu.

Ska ut och röka först


Bra och dåliga sidor och hälsa
DATUM: 2008-03-17 TID: 14:56:03

Igår satt jag och skrev lite om hur jag kan förbättre mig själv fysisk och psykiskt. Skrev upp en hel del i ett kollegieblock och jag tänkte skriva upp det här. Fick lite inspriration när jag hittade tre nummer av iForm.

Bra sidor
* Ägnar tid åt Max

Dåliga sidor
* Matvanor
* Humör
* Ta hand om mig själv (utseendet)
* Tröstätning
* Matlagning (är verkligen dålig på det)
* Lathet
* Motion
* Trösta Max (får oftast panik av det och är inte bra på att trösta honom)
* Tacksamhet (dålig på att visa tacksamhet)
* Städning (dålig på att städa, slarvar oftast)

Som ni ser har jag mer dåliga sidor än bra. Men det ska ändras, nu kommer det lite andra tips.

Lura den falska hungern
* Ät mat som doftar och smakar
* Tugga maten nogrant
* Protein mättar fort
* Drick ALLTID ett glas vatten innan maten
* Börja måltiden med fiber (grönsaker, knäckebröd m.m)
* Ät snålt men ofta
* Motionera


Tips på att stilla hungern: musik, motion och sex

Gräla konstruktivt

* Tala för sig själv
* Håll huvudet kallt
* Be om en timeout
* Lyssna på varandra
* Var försiktiga med anklagelser
* Låt varandra tala till punkt
* Öva er på att gräla

Byt hatade måltider till goda
Stekt lever = Kyckling utan skinn med romansallad
Kikärtor = Havregryn
Brysselkål = Spenat
Musslor = Ägg och paranötter
Ost = Yoghurt
Makrill = Valnötter och rapsolja

Mer protein i (exempel på vad man kan gå ner i vikt med):
Morgon: Lättyoghurt med havregryn och russin
Mellanmål: 20 gram mandel
Lunch: Grova grönsaker, sojabönor och grovt fransktbröd
Mellanmål: 2 halva skivor grovt bröd med ost (10%) och 2 skivor rökt skinka
Kväll: 150 gram magert oxkött, svart- och persiljerot, bulgur och lite olja

Byte av vissa produkter (som är nyttigare):
Vatten -> Äpple
Smågodis -> Mandlar
Grönt äpple -> Rött äpple
Sallad -> Grova grönsaker
Kaffe -> Te
Kalaspuffar -> Havregryn
Potatis -> Ägg (på smörgås)
Chips -> Banan
Kött -> Fisk
Läsk -> Vatten
Choklad -> Lynchéefrukter
Päron -> Mangofrukt

Nu kommer listan på vad som ska förändras hos mig
* Motionera minst 15 min/dag, helst 30 min
* Plocka alltid undan efter mig, storstäda 2 ggr/veckan och vår/vinter städa en gång i halvåret
* Ät järntabletter, vitaminer och kosttillskott varje dag
* Stadig frukost med the och juice
* "Avancerad" lunch med grönsaker
* Lätt kvällsmat
* 2 mellanmål om dagen
* Lek mer med Max
* Bosta tänderna och tvätta ansiktet varje morgon och kväll
* Duscha och smörj in hela kroppen dagligen
* Be inte andra göra saker, gör det själv
* Visa mer tacksamhet
* Tänk på humöret
* Godis endast på lördagar (max 20 kr)

Om en månad eller så ska jag skriva om mina bra och dåliga sidor och listan som ska förändras hos mig. Ja, det blev ett långt inlägg idag.

Jag sla verkliga kämpa för att få igenom allt på listan så mindre och mindre ska vara där. Till slut inget eftersom jag inte kommer behöva förändra något då.

SNÖ! och massa annat
DATUM: 2008-03-17 TID: 13:54:35

Fyfan, det är snö ute. Fick värsta chocken i morse när jag gick upp och kollade ut genom fönstret. Och lite snö är det ju inte heller. Säkert 50 cm snö om inte mer. När jag var ute med hunden innan vid 11-tiden var snön nästan över hela honom, men han sprang bara runt och lekte hela tiden. Tog honom 10 minuter innan han gjorde sitt.

Har vart hos tandläkaren idag också. Hade ju lossnat 2 metallbitar från tandställningen så dom fick sätta dit nya och så satte dom en fjäder vid den tanden som nästan sitter innanför. Så får vi hoppas att det fungerar bättre nu. Fyfan, sitter och fryser arslet av mig nu. *Burrr*

Ska snart börja baka bröd också vi vi har lite i frysen. Bakade en sats igår, blev 2 vanliga runda rågsikskakor och 5 frallor av samma deg, så delade upp lite. Ska försöka göra minst 2 satser under dagen idag. Tänkte testa mig på att göra Thekakor och lite mer frallor. Har inga formar så jag kan inte göra formbröd. Men ska se om jag hittar en form på Tradera för en billig peng vi ska köpa.

Måste städa idag med. Håller på och fixar stora garderoben till barnkammare nu, så ska kolla efter tyg och sy ihop ett draperi vi kan sätta i dörren där så det inte blir så just in när vi ska gå och lägga oss. Han vaknar oftast då för vi måste tända för att se vart vi går, är ju så mörkt på kvällen.

Gårdagen och i morse
DATUM: 2008-03-16 TID: 11:53:02

Jag hann inte med att skriva blogg igår. Var med Zandra på dagen en liten stund och sedan städade jag och Thomas när han kom hem igen. Så det var inte så mycket intressant som hände igår egentligen.

I morse när jag gick upp såg det att hunden inte hade gjort inne något under hela natten. Helt otroligt, första natten utan att han gjort inne. Han blir duktigare och duktigare hela tiden.

Ska snart fortsätta städa lite, blev aldrig klara igår med det. Massa saker som ska till tippen och vi ska antagligen rensa ur garderoben idag med.

Mini Mac
DATUM: 2008-03-14 TID: 18:00:23

Sålde min dator igår, därför jag inte skrev blogg. Så idag åkte jag ner till Göteborg och köpte en begagnad Mini Mac. Det är verkligen jätte liten, men jätte snygg och praktisk. Väger inte alls mycket. Är verkligen nöjd med den.


Mer skadedjur och ingenstans att sova
DATUM: 2008-03-12 TID: 20:30:29

Såg nu på ikväll att det fanns mer skadedjur! Och i lådan vi har bestick med. Fyfan, hela jävla lägenheten är rena rama skiten. Dessutom har vi kanske mögel i väggarna i storarummet bakom soffan. Senaste dagarna har vi känt konstig lukt där och jag pratade med mamma om det och hon sa att jag skulle känna bakom soffan om väggen var sval och fuktig och det var den. Så antagligen har vi mögel här också. Husen vi bor i är dessutom kända för att vara "mögelhus", vilket vi fick veta efter vi flyttade in. Ska prata med hyresvärden imorgon om detta.

Vi kunde inte få tag på någon att sova hos, inga vi känner kunde ta emot oss. Mamma ville inte ha katterna hos sig eftersom hon har en katt som skulle bli helt galen av det och hon är ju allergisk mot hundar så det skulle isf gå med mig och Max bara. Så vi fick avboka den tiden dom skulle komma hit.

Var på undersökning på NÄL idag också för gallsten, men allt såg bra ut så det var ingen fara med det. Men skulle jag få så ont igen som den gången jag åkte in akut får jag åka in till akuten igen och säga att dom får göra sånt ultraljud på buken.

Skadedjur och ta bort ett mål om dagen
DATUM: 2008-03-11 TID: 13:45:43

Vi har fått äckliga skadedjur i vårt skafferi så imorgon (antagligen) ska No More komma hit och ta bort det så vi får inte vara i lägenheten på 24 timmar. Varken vi eller djuren så försöker hitta någonstans att sova och vara hos tills vi får vara här igen. Mamma sa att det gick bra med mig och Max men helst inte katterna så vi försöker hitta någonstans vi kan vara allihopa så vi inte är på skilda ställen, det är så tråkigt då.

Max krånglade igår när han skulle ha mat så det tog nästan en timma för honom att äta upp, samma sak i morse fast då tog det 30 min ungefär. Så vi ska ta bort sista målet på kvällen och hoppas på att det går bättre. För annars äter han som vanligt. Förutom på morgonen och kvällen. Får hoppas att han sover hela natten ändå och inte vaknar mitt i natten. Vi ska testa och se hur det går.

1 vecka och 3 dagar kvar!
DATUM: 2008-03-10 TID: 21:55:02

Yep, så lång tid är det tills jag fyller 18 år. Då ska jag ut på krogen, just för sakens skull att jag är 18 och kan gå på krogen. Tydligen så har Thomas planerat någon överrakning för mig dagen efter. Då har jag något att se fram emot. Torsdag nästa vecka, då smäller det. Då är det Lipz på kvällen som gäller, för då har dom 18 års gräns. Annars brukar det vara 20 års gräns.

Nä, nu ska jag ut och ta en cigg. Sen är det bad dags för Max, efter det mat och sen sovdags för oss alla.

Avslutningsmöte
DATUM: 2008-03-10 TID: 19:39:44

Har haft avslutningsmöte med min soc idag. Fikade på Thebrödabageriet och hon bjöd så jag valde en leverpastejs smörgås, vaniljbulle och the. Gott var det. Så pratade vi och lite olika saker gällande Max och lite annat. Och Max fick en bok av henne som handlar om bongården, med bilder och ord och vad allting är som finns på bondgård och massa sådant.

Så har vi börjar planera lite inför dopet idag. Vilka vi ska bjuda och så ska vi ringa till en kyrka i morgon. Frågade pappa om han ville komma, men då kommer han med bortförklaringar att han inte vet om han har tid och att han inte kan ta ledigt sådär. För det första skulle hans chef säkert tillåta att han tar ledigt så han kan komma på sitt barnbarns dop och det skulle isf bli på en helg (om det går?).

Sen säger han att han har så mycket att göra hemma. Vad förväntade jag mig egentligen? Har ju inte kommit på möten för min skull och jag har tjatat att jag vill träffa honom någon gång på 2,5 år men han har aldrig tid.

Bloggdesign
DATUM: 2008-03-09 TID: 21:24:59

Nu har jag fixat en snygg bloggdesign åt Zandra och håller på med en åt Thomas. Blev precis klar med topen till Thomas, ska göra i ordning med bloggen till honom i morgon. Orkar inte fixa mer just nu. Är lite trött och snart ska Max ha mat, sedan ska vi sova.

Nu tycker jag att jag vart duktig!

Precis kommit hem..
DATUM: 2008-03-09 TID: 18:33:11

Nu har vi vart ute ett par timmar och kom precis hem igen och snart ska Max få mat. Har vart hos Max farmor en stund idag. Hade med Rocky också så han inte behövde vara ensam hemma. Han var jätte duktig och kissade ute och inte inne när vi var där.

Tror nog inte han gjort något inne sen i morse innan vi gick ut med honom faktiskt. Han börjar bli jätte duktig att hålla sig nu. Längsta han kan hålla sig nu är 2 timmar ungefär och det blir inte så mycket på nätterna heller. Vissa nätter är det knappt något, vissa är det överfullt. Men det går åt rätt håll i varje fall och det är skitbra!

Några frågor
DATUM: 2008-03-09 TID: 14:18:41

Tre namn du går under:
1. Therese
2. Tessan
3. Tess

Tre saker som skrämmer dig:
1. Trånga utrymmen
2. Ensamhet
3. Tanken av att förlora någon jag älskar.

Tre saker du har på dig:
1. Jeans
2. Tröja med luva
3. Sockar

Tre av dina favoritlåtar:
1. Grease - You are the one i want
2. Timberland - Apoligaze
3. Maskinen - Alla som inte dansar


Tre sanningar om dig:
1. Dåligt självförtroende.
2. Överviktig
3. Lat

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. En ny garderob
2. Smal kropp
3. Långt hår


Fixat
DATUM: 2008-03-09 TID: 10:08:07

Nu har jag fixat utseendet på bloggen. Inte riktigt klart, men nu orkar jag inte med det mer. Räcker för just nu. Kanske fixar det till kvällen eller något. Men finare blev det ju. Tycker till och med jag, otroligt. Brukar aldrig bli nöjd i mer än 5 min ungefär.

Kommentera!

Ny design igen
DATUM: 2008-03-08 TID: 22:18:22

Nu har jag ändrat till ny design igen. Var inte så nöjd med den jag hade innan, så jag gjorde en ny. Men jag är inte klar än, ska fortsätta med den i morgon för jag orkar inte göra mer just nu. Ska fixa bakgrunden så den blir bra och sen ska jag ändra lite med annat grejs. Kanske fixar bakgrunden nu för det tar ju inte lång tid att göra. Jag suger verkligen på css, så resten tar nog lite tid att fixa.

Hade en bra css mall i en annan blogg jag hade för länge sen, för typ ett år sedan. Ska försöka fixa en lika bra, eller bättre.

Ska snart mata Max och sedan ska jag sova. Är väldigt trött nu.

Motion är bra
DATUM: 2008-03-08 TID: 11:25:03

Har vart ute en bra stund nu och gått lite. Vi alla 4 behövde komma ut en liten stund. Ska börja gå lite längre promenader varje dag så jag kan gå ner i vikt någon gång. Behöver verkligen göra det. Ska börja äta mer nyttigare också, men det kommer ta ett tag innan jag kommer in i det. Men det är väl så för dom flesta.

Vi rensade ju nere i förrådet igår, och idag när vi skulle gå ner och hämta vagnen då hade det vart inbrott igen! Jag blir så trött på detta, vi har haft inbrott 3 gånger dom senaste 2 veckorna. Första gången tog dom 2 gitarrer och förra gången tog dom vagnen då. Denna gången tog dom nog inget vad vi vet. Vi hade kartonger där för min dator och Thomas högtalare. Dom trodde väl att innehållet fanns i.

Det dummaste är att dom har klippt ett stort hål så vem som helst kan ju komma in där nu, hade dom knipsat låset bara hade det inte vart någon större fara. Då är det bara till att köpa nytt hänglås, men nu kan ju vem som helst komma in i förrådet. Jag blir snart galen, för hyresvärden gör ingenting åt det. Söker ju lägenhet hos Eidar, men får aldrig någon visning. Så det är inte lätt att komma här i från.

Rensat förråd och köpt "ny" barnvagn
DATUM: 2008-03-07 TID: 22:24:42

Har haft ganska mycket att göra idag. I förmiddags var Thomas och hämtade den "nya" vagnen. För oss är den ny fast den egentligen är begagnad. Så vi bäddade vagnen, fyllde skötväskan och gick ut en sväng med Max. Den är mycket mer bekväm att köra och känns bättre. Dessutom var den snyggare än vår gamla och fräschare. Det var nog bra ändå att den böev stulen, vi fick ju en mycket bättre vagn istället.

Efter vi vart ute gick vi ner till källaren och började rensa och fixa i ordning bland möbler och lådor för att vi ska få plats med vagnen där. Det är så jobbigt att bära den upp och ner för trapporna varje gång man ska ut och gå. Dessutom är man jag så handikapad om inte Thomas är hemma om jag vill gå ut med Max. Så nu fixar jag det själv. Ska bara sätta fast nyckeln till låset på vårt förråd på min nyckelklippa.

Nu ska jag mata Max och sedan är det sov dags! Ska bli skönt att sova.


*GÄSP* Trött
DATUM: 2008-03-06 TID: 21:15:06

Nu är jag helt slut och riktigt trött i kroppen. Gick upp strax innan 8, blandade mat till Max och värmde, matade honom, bytte på honom och ringde mamma sen. Efter det duschade jag och gjorde mig och Max i ordning för vi skulle ner till mamma. När vi skulle gå ner och hämta vagnen i källaren (får inte plats i lägenheten just nu, och den är så jobbig att bära upp för trappen) hade den blivit stulen!

Så jag och Max åkte ner till mamma ändå, men han fick sitta i mitt knä under tiden och vi hade med bilbarnstolen för mamma körde mig hem sen. Och när jag var där gick Thomas till soc och pratade med dom och gjorde sen en polisanmällan. Så vi får 700 kr till en ny vagn. Mamma hittade en på blocket till oss som vi ringde på och vi ska kolla på den imorgon.

Har gått igenom alla mina lådor med saker hos mamma hela dagen och tagit hit en del. Det mesta är böcker, både mina ungdomsböcker och barnböcker från när jag och min bror var små.

Det är så roligt med mammas katt för den är livrädd för Max och bara springer och gömmer sig och likdan är min bror konstigt nog. Han vill inte alls vara i närheten av Max. Livrädd eller något. Jag vet inte.

Fick med mig 6 lådor med saker. Det mesta böcker som sagt och en del gosedjur och lite kläder jag hade där. Sen en massa annat som jag vill spara. Kom hen runt 6-tiden och då hade Thomas gjort mat till oss så det var gott att äta något. Är helt slut och jätte trött nu så har bara lust att sova. Men Max ska ha sista målet halv 11 så får vara vaken tills han ätit och somnat. Sen ska jag sova och det ska bli så skönt.

Greys anatomy
DATUM: 2008-03-05 TID: 22:06:06

Nu är Greys anatomy precis slut. Om man ska döma efter dagens avsnitts reklam verkade avsnittet vara ett av dom bästa. Men det var inte vad jag förväntade mig. Däremot verkar nästa avsnit vara helt sjukt om man ser på reklamen. Dom gör reklamen mycket bättre än avsnitten konstigt nog. Men den serien är ju bara så underbar. Love it<3

Godmorgon
DATUM: 2008-03-05 TID: 09:14:50

Jag orkade inte skriva igår för jag kom hem rätt sent. Var på BVC med Max kl 11, men jag fick panik av någon konstig andledning så jag var tvungen att gå ifrån. Gick och mötte Zandra och vi gick hem till hennes mamma och pratade lite medans hon rensade sina saker. Kändes skönt att få prata med någon lite, så jag mådde bättre efter det.

Sen kom Thomas dit med Max så gick vi sen och fikade lite. Efter det gick jag ner till stan en stund, köpte en pärm på Åhlens som jag ska ha alla mina papper i, sen gick jag till en blomsteraffär och köpte 2 fina blommor. Och till sist åkte jag ut till ÖB och köpte glödlampor till lampan i köksfönstret vi köpte förra månaden.



Vet inte exakt vad Max vägde på BVC igår, men runt 9,1 kg och han var 68 cm lång. Han växer så det knakar! Riktigt stor börjar han bli nu.

Rocky och Poker
DATUM: 2008-03-03 TID: 09:16:57

Igår bestämde vi att hunden ska få heta Rocky. Eftersom jag fått ge namn till katterna är det ju inte mer än rättvist att Thomas skulle få ge Rocky hans namn. Så nu får han heta Rocky, skönt att han har fått en namn nu!

Igår spelade jag och Thomas lite poker på dagen och sen drog vi upp Jonny. Fast då var det meningen att vi skulle städa men ville ha lite sällskap. Vi hade städat upp i hallen och moppat hallen när han kom ut så fortsatte jag med disken och Thomas plockade lite i storarummet. Sen satte vi oss och spelade poker fram till kl 23. Jag förlorade och Jonny vann. Men det var roligt ändå.



I ordning; Mina marker, Thomas marker och Jonnys marker.

Glider bort?
DATUM: 2008-03-01 TID: 20:52:12

Varför är det så att när man får barn glider alla ens kompisar bort? Jag har knappt någon kontakt med vänner längre. Det är väl bara Zandra jag haft bra kontakt med senaste året, men det känns som vi glider från varandra. Visst, mitt liv har förändrades över en natt när Max föddes, men det ska ju inte betyda att det blir sämre?

Varför glider alla mina vänner bort? Varför har jag förlorat kontakten med så många? Sen året 2005 har så många av mina vänner försvunnit ut mitt liv, vissa pratar jag med ibland medan jag inte hört av vissa av dom sen i slutet av 05. Vart är ni och varför försvann ni?!

3-månaders dag!
DATUM: 2008-03-01 TID: 15:44:35

Idag är Max 3 månader! Vad tiden går fort egentligen, känns som det var igår han föddes. Han börjar bli riktigt stor. Och idag verkar ingenting vara bra. Han är lite gnällig och vill sitta uppe hela tiden. Men vi tror att han börjar få tänder, för han har börjat dregla jätte mycket. Pratade med mamma om det i morse och hon sa att det troligen är tänder, han är lite hård på vissa ställen i munnen också.

Har ingen bild inlagd i datorn som är tagen idag ännu. Men ska fixa in lite bilder till kvällen och visa här i bloggen.

RSS 2.0