Paus från bloggen och internet! So long suckers!
DATUM: 2008-04-27 TID: 21:13:44

Är trött idag efter gårdagen. Hade skoj men la mig sent. Jag har hunnit fundera lite senaste dagarna, jag ska lägga ner internet för ett tag framöver. Tror jag lägger UngaMammor.com på is ett tag. Får se, jag har ju inte suttit vid min dator sen i söndags kväll förra veckan.

Kanske ska ta och satsa på att få klart sidan så jag slipper jobba på den sen.

Ska bara använda bilddagbokem nu, så vi ses dör. Bye, bye. Detta är sista inlägger på ett tag.

Lång promenad
DATUM: 2008-04-25 TID: 12:24:24

Blev en lång promenad nu på förmiddagen. Gick upp till granngården, lämnade in ett pappaer på vårdcentralen och hämtade ut medicin på Apoteket, sen gick vi hem igen. Rocky var med också så han fick promenad.

Om en stund ska vi börja städa och sedan ska vi ut en sväng till med Rocky och Max. Sen blir det iväg till Maxi och handla till eftermiddagen när Marcus har kommit hit så vi får skjuts dit. Imorgon blir det Ullared, ska bli roligt. Mamma ska ha Max över dagen då och Rocky får åka med oss i bilen dit.

Fick några tips av pappa igår hur vi ska göra så Rocky inte biter i saker. Tex att försöka trötta ut honom med mer promenader och längre, fler gånger om dagen. Sen om han ändå biter i annat än sina bitleksaker och tuggben ska vi hälla tabasco på det han biter i så kommer han nog lägga av sedan. Så ska vi kolla upp kurser också vad det kostar.

Massa
DATUM: 2008-04-24 TID: 17:10:53

En del som hänt senaste dagarna så jag har inte riktigt orkat eller kunnat skriva. Samma kväll jag skrev sist hade vi intrång på vårt internet så vi har haft det avstängt tills i morse.

Mötet gick bra igår, hon tyckte det såg bra ut i lägenheyen och vi får se om hennes chef vill ha en utredning ändå. Skulle höras av i början av nästa vecka.

Idag har jag vart på hudmottagningen på näl, dom sa samma som vårdcentralen att deg var svamp. Fick recept på salvor och schampoo, ska hålla på med det i ett år innan jag är botad helt. Annars kan jag få återfall.

Sen var Paulina här en stund också, under tiden kom Marcus också en liten stund.

Just det ja, när vi kom hem från näl idag hade Rocky grävt sönder väggen in i gipset, bajsat inne och bitit på kläder som låg framme. Vet inte vad som tagit åt honom. Han har aldrig gjort något innan när han han vart själv hemma. Inatt hade han kissat och bajsat i köket också och det har han inte gjort på flera veckor innan.

Hårförlängning
DATUM: 2008-04-22 TID: 10:49:46

Jag satte i min hårförlängning igår kväll. Sitter hyfsat bra, kan tyvärr inte lägga in bilder eftersom jag bloggar via mobilen igen. Har fått nytt databord men har ingen kabel som räcker till routern. Ska till Ullared på lördag så ska köpa en då.

21/4 - 08
DATUM: 2008-04-21 TID: 23:00:16

Frukost: Fil och flingor
Middag: Korv med bröd (det som blev över igår)

Äkta vänner?
DATUM: 2008-04-21 TID: 16:50:18

Är det verkligen för mycket begärt att få äkta vänner? Jag förstår inte hur man kan vara så falsk. Varför ta upp gamla saker man försöker glömma? Palla med det här. Dra åt helvete, jag orkar inte med det här....

Promenad dags snart
DATUM: 2008-04-21 TID: 14:02:30

Sitter och väntar på Zandra nu, när hon har kommit hit ska vi gå ut och gå lite med Max och Rocky. Hoppsan kanske får följa med ut också. Hon älskar ju att vara utomhus så det skulle nog göra henne gott tror jag. Får se vilket det blir.

Jag tycker Zandra kan komma hit snart för jag har lite tråkigt just nu.

20/4 - 08
DATUM: 2008-04-21 TID: 09:32:57

Frukost: Ett par mackor med philadelphia ost
Middag: Grillad korv med bröd
Övrigt: 2 glassar

Åkt bil halva dagen..
DATUM: 2008-04-20 TID: 22:47:18

Herregud, vi har åkt bil halva dagen ungefär idag. Först till Uddevalla då, men då hade telekoisken stängt igen helt och hållet så vi åkte vidare till Lysekil där vi träffade Marcus, så han följde med oss hem och tog med databordet jag skulle få. Matade Max och åkte ut till Nordkroken och grillade korv.

Så har dagen varit i kort sammanfattning. Vi ska väl gå och lägga oss snart tror jag.

Kanska Uddevalla idag då
DATUM: 2008-04-20 TID: 09:43:38

Det kanska blir att vi åker till Uddevalla idag och lämnar in min mobil eftersom den inte vill fungera som den ska. Då kanske vi åker med grannen, för dom skulle iväg till Lysekil och hämta en sak om dom har bensin så det räcker.

Telekoisken (där jag tecknade mobilen) skulle ringa i torsdags eller fredags för en lösning eftersom jag helst vill bli av med telefonen, men dom ringde inte. Dom borde ha kommit på en lösning ändå, så då åker vi dit istället för att vänta tills dom ringer. Tycker det är lättare faktiskt.

Ska snart hoppa in i duschen så jag blir lite fräschare. Då kanske jag piggnar till lite också. Vi la oss ett inatt för vi kollade på en jätte bra film i två delar. "Död om 5 dagar" hette den.

19/4 - 08
DATUM: 2008-04-20 TID: 00:50:55

Frukost: Flingor och honungyoghurt
Mellanmål: Aprikoskräm
Lunch: Ett par mackor med philadelfiaost
Mellanmål: 2 bananer
Kvällsmat: Flingor och mellanfil

Mår inte så bra..
DATUM: 2008-04-19 TID: 19:57:30

Usch, jag mår inte så bra just nu. Har jätte ont i magen och är anmällt slut i kroppen. Ändå har jag fullt med energi kvar och vill göra något. Blir väl att vi hittar på något hemma, för Max ska snart sova inför natten. Måste ta disken innan vi lägger oss i alla fall.

Har ni några tips på vad man kan hirra på? Jag är helt slut på idéer så.

Får väl gå och ta disken nu då så jag får något gjort.

Hellt slut och genomsvettig
DATUM: 2008-04-19 TID: 18:45:20

Nu är jag helt genomsvettig och slut i kroppen. Hela familjen har vart ute i 2 timmar, har precis kommit in nu. Gick bort mot Lextorp och satte oss där en bra stund. Vi passade på att träna Rocky lite med. Lärde honom att sitta och vänta några meter bort tills vi ropade på honom. Det gick hyfsat bra faktiskt. På vägen tillbaka fick han för sig att bada lite. Det finns 3 stora vattenpölar som han självklart skulle hoppa runt i.

Men nu har vi alla fått motion och frisk luft.

Mobilbblogga
DATUM: 2008-04-19 TID: 12:44:14

Eftersom min mobil inte fungerar som dden ska lånar jag Thomas Qtek. Det är en handdator men inbyggd mobil. Så jag testar skriva ett blogg inlägg med den nu. Verkar fungera hyfsat bra, tar bara en stund att skriva för jag har inte installerat handskrivsprogrammet än.Vi har en adapter för trådlöst internet som jag satt i routern, så då blir det kostar det inte något för mig att surfa med den eftersom den har trådlöst internetkort inbyggt.

Det är väldigt fint väder idag igen, så vi ska snart gå ut en sväng.

18/4 - 08
DATUM: 2008-04-18 TID: 22:33:27

Frukost: En par mackor med skink och skagen röra
Mellanmål: Aprikoskräm (den utan socker)
Middag: Pasta (Ost och skinka) med pastasås till
Mellanmål: Ett par mackor med philadelfia ost (Vitlök och örter)
Kvällsmat: Aprikoskräm
Övrigt: 2 bananer och en vindruva

Mötet
DATUM: 2008-04-18 TID: 19:56:23

Har inte orkat skriva förrän nu. Är lite trött och har huvudvärk så.

Men nu ska jag berätta hur det gick på mötet idag. Det var en hel del saker som stog i anmällan. Så på onsdag ska dom göra ett hembesök för att se hur vi bor o sådär.

En del av orsakerna var:
Att vi har tackat nej till stöd (Vi tycker inte vi behöver det och bara för att vi är lite ynge än andra som skaffar barn betyder inte det att vi behöver ha hjälp)
Smutsig babymiljö (Denna person hjälpte oss köra saker till tippen för en månad sen och då var det stökigt pga att vi rensade saker och höll på med storstädning och det tycker jag är förståeligt, det var lite dammtussar här och där, men som sagt det berodde på att vi storstädade)
Osämja och att vi  har svårt att diskutera med varandra (Det stämmer inte fullt ut, ja vi kan bråka ibland men det är naturligt. Alla par gör det ibland)

Sen var det lite annat jag inte vill ta upp här, som jag tycker är väldigt personligt. Sedan var det en del saker som var denna person hade fått om bakfoten och som inte alls stämde. Och det var en månad vi lånade lite pengar av den personen för Max hade vuxit ur blöjorna och vi hade precis öppnat sista blöjpaketet så vi inte kunde byta, dessutom låg hade vi underskott från socialen pga en massa skit från min förra kommun som det var strul med och bara för det trodde denna personen att vi har det så varje månad. Fast vi förklarade för h*n att det var underskott den månaden och då var det 3 dagar innan barnbidraget kom in på kontot. Och det är enda gången det har hänt.

Vi får väl se vad hon på socialen säger på onsdag på hembesöket. Vi har skärpt oss med städning och hur det ser ut i lägenheten sedan vi fick Max. Då det är som stökigast är när det ligger lite dammtussar här och där, men det får man räkna med när man har djur.

Batteriet slut
DATUM: 2008-04-18 TID: 09:59:39

Tyvärr kan jag inte väga mig än, batteriet i vågen är slut och det nya jag satt i fungerade inte heller fast det var oanvänt. Jaja, ska ändå iväg ner till stan sen så jag får väl köpa bättre batterier till den. För dessa tar slut efter bara några gånger. Det är såna där klockbatterier vi köpa på Rusta. Dom var egentligen till för värmeljus som går på batteri.

Jag får väl se om jag kan hitta bra batterier sen i stan. Just de ja, jag får inte glömma köpa fiskmat också. Den är ju nästan slut.

Vände sig
DATUM: 2008-04-18 TID: 09:56:10

Max vände sig från rygg till mage i morse när han väntade på maten :) Åh, vad roligt det var att se det.

17/4 - 08
DATUM: 2008-04-17 TID: 22:12:34

Frukost: Skogaholmslimpa med salami och skinkröra
Lunch: Fullkornspasta med svamp och lökröra från igår
Middag: Kassler med fullkornspasta

Dagens motion
DATUM: 2008-04-17 TID: 18:30:29

Blev ungefär en timmas gång idag. Jätte fint väder ute också. Imorgon ska jag väga och mäta mig :)

Lämna in min mobil
DATUM: 2008-04-17 TID: 15:44:34

Gah, jag måste nog lämna in min mobil igen. När jag köpte den var den redan defekt så jag fick byta den, då var det batterimätaren som fastnade och inte visade rätt (när batteriet var slut visade den fullt och tvärtom). Då fick jag en helt ny. Nu har jag haft problem med den ett par månader.

Jag en viss ringsignal inställd på den (Alla som inte dansar med Maskinen), när jag har haft handsfreen i stället den om sig till orginalsignalen, även fast jag ställt in på handfreen att det ska vara samma som på Normal profilen. Så ska försöka få en annan eller bli av med telefonen fast då ha kvar bindningstiden kvar på abonnemanget.

Just det ja, efter nästan en veckas försök fick vi igång Tomtom och GPS;en på Qteken vi har. Äntligen. Visade sig att installeringsfilerna till Tomtom fungerade inte så hittade vi minneskortet där dom som funkar låg på, så nu funkar den riktigt. Jippie!

16/4 - 08
DATUM: 2008-04-16 TID: 22:48:07

Frukost: En halv fralla med prickikorv och gurka
Mellanmål: En tallrik yoghurt och flingor med jordgubbsbitar i
Middag: Pasta med svamp och lök-röra
Mellanmål: Ett par mackor med skinkröra och salami
Kvällsmat: Yoghurt och flingor med jordgubbsbitar i

Motion
DATUM: 2008-04-16 TID: 22:45:32

Dagens motion blev när vi handlade idag. Gick sammanlagt en timma ungefär, så lite motion blev det allt idag.

Stentrött
DATUM: 2008-04-16 TID: 16:27:11

Blah, kom hem för någon timma sedan. Har inte gjort något speciellt under tiden vi vart hemma ändå. Blev en massa gott vi fick med oss hem. Fullkornspasta, goda pålägg och lite annat. Vi glömde inte att köpa diskborste till flaskorna i varje fall. Tur det.

Jag vet, nu är jag sådär tråkig igen. Men har inget annat att skriva om för tillfället. Jag är trött och seg och har egentligen massa att göra. Som att sortera tvätten för vi tvättade igår och sortera massa papper som ligger på databordet.

Till nästa helg (nästa vecka alltså) ska vi ha gått igenom hela lägenheten och sen iväg till Återvinningscentralen och slänga en massa bröte som vi inte vill ha. Sist gång när vi gjorde det blev det aldrig av att vi rensade skåpen. Det måste vi göra denna gången.

Maxi nästa
DATUM: 2008-04-16 TID: 12:27:55

Nu ska vi åka upp till Maxi och handla lite som behövs. Behövs lite dittan och dattan idag. Men seg är jag idag också. Men men, det går väl över antar jag.

Skriver sen!

15/4 - 08
DATUM: 2008-04-15 TID: 22:03:15

Frukost: Musli och mjölk
Middag: Inget
Kvällsmat: Ett par frallor med salami

Soya mår bra
DATUM: 2008-04-15 TID: 19:10:58

Vilken tur, har precis kommit hem från veterinären. Han sa att det var en litet hål och att det var fett från buken som åkt ut genom det hålet. Det går att åtgärda som kostar runt 500 kr. Då skulle han öppna där och sy igen med ståltråd eller liknande. Han sa också att har man otur kan det bli större och att tarmarna åker ut där, men det är en liten risk.

Så nu ska jag sätta mig och räkna på ekonomin och se fall vi har råd att ta det denna månaden. För det var inget akut och det gör inget om man väntar med det ett litet tag.

Socialtjänsten
DATUM: 2008-04-15 TID: 13:58:00

Vi fick hem ett brev idag från socialtjänsten, där dom vill träffa oss för en utredning ang. Max. Det är en person som anmällt sin oro för Max dit, men jag förstår inte på vilka grunder som den person skulle kunna göra det. Max mår jätte bra, han går upp i vikt som han ska, växer som han ska. Alla runt omkring säger att han mår som en prins. Så jag förstår inte varför någon har anmällt sin oro?

Vi ska dit på fredag i varje fall, så får vi se vad som händer och vad dom har att säga.

Bilder
DATUM: 2008-04-15 TID: 13:53:13

Jag tänkte lägga upp lite bilder på Max :)


Godmorgon
DATUM: 2008-04-15 TID: 09:25:48

Lite seg nu på morgonen, men ingen nyhet precis. Det är jag alltid på förmiddagen.

Alla kattungar har öppnat ögonen nu. Söndags öppnade den enda honan sina, igår öppnade min favorit sina (hane) och idag öppnade dom två sista sina. Fast dom två sista har inte öppnat sina helt ännu, men det är på gång. Dom är så söta, och har verkligen blivit stora nu.

Ska lägga in lite bilder på dom sen.

Vi ska åka till veterinären med Soya till kvällen. Hon har en knöl på magen ungefär där stygnen satt efter kastreringen och vi är lite oroliga över det. Det kan bara vara en brosk knöl eller så kan det vara cancer knöl. Jag hoppas verkligen inte det är någon fara med henne. Min lilla Soya.

Blodvärde
DATUM: 2008-04-14 TID: 21:52:27

Just det ja, tog blodvärde (Hb) på vårdcentralen idag. Glömde av att skriva vad det var. Det låg på 125 så det var riktigt bra ju!

Jämfört med det jag hade på BB, då låg det på 87 så det har höjts en hel den. Jätte bra. Men det förklarar inte varför jag känner mig trött i kroppen.

14/4 - 08
DATUM: 2008-04-14 TID: 21:47:00

Frukost: Inget
Middag: Blodpudding
Kvällsmat: 2 frallor med skinka på

17:e plats
DATUM: 2008-04-14 TID: 18:30:55

image39

Ligger på plats 17 på bloggtoppen nu. Lite roligt. Även fast dom precis nollställt, men har inte legat så högt upp innan. Fortsätt rösta på mig (a). Ni vet att det går rösta varje dag va? :)

Viktsamtal nummer 2
DATUM: 2008-04-14 TID: 15:37:55

Hade mitt andra viktsamtal idag. Fick en väldans massa papper på hur jag kan ändra min kost. Hon sa att det viktigaste var att ändra långsamt, lite i taget. Annars kommer jag tröttna ganska snabbt.

Så när jag får mina pengar på fredag ska jag köpa lite frukt och sallad. Snart ska jag även gå igenom min lista med saker jag ska förbättre mig på. Det får jag inte glömma göra nu i dagarna.

Ungefär såhär ska min dag se ut sedan
8-11 Frukost: Fullkorngröt / grovt bröd med kött/fisk-produkter som pålägg
12-14 Mellanmål: Någon frukt eller grönsaker
15-16 Lunch: The och en smörgås och gärna en frukt
17-19 Middag: Kött/fisk med fullkornsprodukt/potatis och grönsaker
20-22 Kvällsmat: Frukt eller grönsaker

Och sedan minst en halvtimmas promenad om dagen till en början, sedan öka till längre. Detta låter väl bra? :)

20 minuter
DATUM: 2008-04-14 TID: 15:30:06

Nu har vi gått i 20 minuter i skogen. Rocky fick följa med också och han fick självklart springa lös. Det är så roligt för honom.

Seg
DATUM: 2008-04-14 TID: 11:37:39

Idag är jag verkligen seg i hela kroppen. Inte så konstigt egentligen, med tanke på att jag var i full fart hela dagen igår.

När klockan är halv två ska jag till vårdcentralen igen. Lämna in Matdagbok för senaste veckan och ta ett blodvärde. Så snart ska jag gå in i duschen så jag vaknar till lite mer. Har sån jävla huvudvärk också.

13/4 - 08
DATUM: 2008-04-13 TID: 22:01:51

Frukost: 2 frallor med ost
Middag: Korv och potatismos
Kvällsmat: Inget
Övrigt: Ett par Syltkakor

Full fart hela dagen
DATUM: 2008-04-13 TID: 19:53:35

Jepp, idag har det vart full fart hela dagen. Diskat, städat, dammsugit och nu är det tvätt tid. Jag är helt slut nu. Men har hunnit att gå ut och gå en sväng också.

Har precis badat Max nu och snart ska han få kvällsmat, sedan är det nane dags för honom. Han är jätte trött nu och gnällig.

Vi ska kolla på film klockan 9 på Trean. 40 old virgin tror jag den hette. Vet inte exakt men något med en 40-årig gubbe som är oskuld. Har inte sett den förrut men den ska tydligen vara rolig.

Motion
DATUM: 2008-04-13 TID: 15:40:26

Dagens motion blev ungefär 30 min gång med Rocky och Max. Kändes gött efteråt, att vi inte gick lite längre berodde på att det började regna.

Sovmorgon
DATUM: 2008-04-13 TID: 10:22:26

Fy vad gött med sovmorgon idag. Har sovit riktigt bra i natt eftersom jag sov dåligt natten till igår. Men gött var det iaf.

Max kommer hem senare idag. Vad jag har saknar honom. Tydligen hade han vänt sig från rygg till mage hos mamma. Och vi missade det. Han var verkligen tvungen att göra det när inte vi är med. Jag som verkligen ville se han göra det.

Idag har vi ganska mycket att göra innan han kommer hem. Vi ska tvätta ikväll också. Massor med tvätt ju, undrar hur vi ska hinna med det på vi har från 6 till 10 ikväll. Blir 4 maskiner ungefär som vi hinner med och tvätten vi har är väl upp till 8 maskiner skulle jag tro. Vi får boka en till så fort som möjligt efter den ikväll med.

Nu ska jag gå och ta disken. Skriver sen

Gång
DATUM: 2008-04-12 TID: 22:05:50

Sammanlagt gick vi runt två timmar i Göteborg. Inte i sträck men ungefärligt sammanlagt. Så jag har fått en del motion idag med. Även Rocky, för han fick följa med oss. Går inte lämna honom i bilen när den stog i en ände av stan pga parkeringsplatserna kostade inne vid Mässan.

12/4 - 08
DATUM: 2008-04-12 TID: 22:03:06

Frukost: Två frallor med ost på och mjölk till
Mellanmål: The och en smörgås med skinka på
Middag: Köttfärssås med potatismos från gårdagen
Kvällsmat: Blev bjuden på köttfärssås med pasta

Fullt
DATUM: 2008-04-12 TID: 17:17:32

Jahopp. När vi kom dit var det tydligen fullt (kom två timmar efter som öppnat) så alla som stog där fick en lapp så fick man komma tillbaka imorgon. Men det hade inte vi möjlighet till så vi åkte till Carro en stund och sen åkte vi hem. Kom hem för ungefär en timma sen.

Om en timma ungefär ska vi ner till Jonny och Linda och vara där ikväll. Är barnlediga tills imorgon så vi kan få sova ut riktigt.

11/4 - 08
DATUM: 2008-04-11 TID: 22:20:06

Frukost: Fullkornsgröt med sylt och mjölk
Middag/Kvällsmat: Köttfärssås med potatismos
Övrigt: Kanelkaka och lite choklad

Långpromenad
DATUM: 2008-04-11 TID: 15:21:03

Fick tummen ur röva idag och tog med hunden och Max ut på en långpromenad. Gick skogsväg och Rocky fick springa lös. Han älskade det verkligen och sprang runt som en galning. Vi gick i närmare en timma. Så nu är jag helt slut och genomsvettig.

Min dåliga kontakt med pappa
DATUM: 2008-04-11 TID: 10:19:34

En av er som läser ville veta varför jag har så dålig kontakt med min pappa. Det är en lång historia, men jag gör den kort och drar inte upp så mycket.

Till sommaren är det tre år sedan det började. Innan dess hade vi bra kontakt och jag kunde berätta allt för honom. Det började med att jag stack hemifrån ett antal gånger. Fick åka till pappa gång på gång. Andra gången jag stack var precis när jag träffade Thomas. Pappa sa att jag kunde komma dit över dagen, men han lurade mig. Jag fick inte åka hem förräns efter några dagar, då hem till mamma. Tredje gången jag stack hemifrån drog jag och Thomas till Örebro och sedan tillbaka på moppen. Då kom pappa och hämtade mig en dag när vi låg och sov, helt utan förvarning.

Han tog mitt sim-kort och jag fick inte ha kontakt med någon. Mamma vill inte prata med mig heller. Så under två veckor fick jag vara hos farmor. Då var det också när skolan hade börjat på hösten. Under den perioden från första gången han träffade Thomas, började han snacka skit om Thomas och hans familj. Jag fick höra det jämt när jag var där, han är si och så, hans mamma är sån och hans pappa är sån. Jag tröttnade på det ganska fort, för han visste ju inte alls vad han pratade om. Inget av det stämde.

Andra gången jag var hos pappa under den perioden skulle Thomas få komma dit några dagar också. Dagen innan sa pappa att om han tar moppen dit och vi försöker sticka skulle han köra efter oss med bilen och se till så vi kör ner i diket.

Jag har inte träffat pappa sedan den sista gången jag stack hemifrån, då han hindrade mig från att gå i skolan. Under tiden som gått däremellan har pappa lovar ringa mig ett ental gången, inte en enda gång har han gjort det. Jag är rätt trött på att han aldrig hör av sig utan att det är min plikt att göra det enligt honom. Bara för jag lovade ringa farmor och inte har gjort det än tycker han att han inte ska ringa mig förräns jag ringer farmor. Men varför ska jag alltid höra av mig? Det har vart så sen jag var runt 10 år. Det var sällan pappa ringde, jag fick ringa honom jämt.

Det är kanske en gång varje varannan vecka vi pratar lite på msn. Men han frågar aldrig något om mig eller Max.

Håhåjaja
DATUM: 2008-04-11 TID: 09:18:57

Har börjat lite med personliggöra datorn. Fått allt överkopierat och börjat installera program.

Jag är trött. Jätte trött.

Laddar ner Leopard nu på nytt. Funkade inte med den jag hade, eftersom den redan var upp packad. Jaja, strunt samma. Det ordnar sig på något sätt.

Laddar ner nya Photoshop med. Hade vanliga CS innan, nu ska jag ha CS3 istället.

Större hårddisk
DATUM: 2008-04-10 TID: 21:36:18

Grannen hade en bärbar dator som hade gått sönder med en större hårddisk i. Tur att det var samma storlek som på min så den passade. Så iställer för 40 GB har jag 120 GB och det klara jag mig på. Har en tillgodo kvitto på Webshop på 195 kr så imorgon ska jag byta ut det till 1 GB ram minne. Har bara 512 mb just nu och det går lite segt när jag använder Leopard på datorn.

Imorgon ska jag personlig göra min dator. Nu ska jag bara ut och ta en cigg och sen ska vi sova. Har lite att fixa med imorgon. Då kommer en kompis till Thomas hit och ska sova här. Och jag måste packa ner saker till Max med. Han ska vara hos sin mormor över helgen. Är Idol uttagning på lördag i Göteborg så vi ska dit då så ska Thomas söka till Idol.

Godnatt

10/4 - 08
DATUM: 2008-04-10 TID: 21:32:05

Frukost: Inget
Middag: Blodpudding med sylt och saft
Kvällsmat: Wienersnitzel med potatismos och mjölk till
Övrigt: Inget faktiskt

Rensa datorn
DATUM: 2008-04-10 TID: 14:37:20

Nu är det dags att rensa datorn. Inte för att det egentligen behövs men jag har partionera upp hårddisken på nytt så jag får kopiera över allt till Thomas dator först. Har bara 40 gb hårddisk. Måste köpa en extern någon gång. Dom är ju inte så dyra. 500 gb för 1200 kr tror jag det var.


Ska dela den på mitten ungefär och sedan installer Leopard. Så vi får väl se när jag skriver sen igen.

Startvikt och startmått
DATUM: 2008-04-10 TID: 10:40:03

Dags för ännu en kategori då. Denna gången blir det en Viktdagbok. Här kommer jag lägga in min vikt, mina mått och hur jag tränar.

Längd: 162 cm
Startvikt: 106 kg
BMI: 40.4

Startmått
Midjemått: 129 cm
Höftmått: 128 cm
Lårmått: 79 cm
Överarmsmått: 38 cm
Bystmått: 115 cm

Energibehov kcal: 3413 kcal



Fyller i allt på Kellogg's SPECIAL K's Min sida också för att se genomsnitt under 4 veckor.

"BMI ? BMI, Body Mass Index, är en enkel bedömning av din vikt i förhållande till din längd.
  • Vikt - Väg dig bara en gång i veckan. Välj samma dag varje vecka, och väg dig alltid vid samma tidpunkt. Ställ dig inte på vågen varje dag, det är bara stressande!

  • Energibehov ? När du känner till ditt dagliga energibehov vet du hur många kcal du behöver varje dag för att hålla vikten. Om du vill gå ner i vikt ska du få i dig färre kcal och/eller göra av med mer energi.

  • Midjemått ? Du mäter midjan precis ovanför naveln. Andas lugnt så att du inte drar in magen.

  • Höftmått ? Stå avslappnat med lätt särade ben och mät höfterna där baken är bredast.

  • Lårmått ? Du mäter låren där de är bredast. Spänn inte musklerna.

  • Överarmsmått ? Du mäter armarna där de är bredast. Håll armarna i samma ställning varje gång. Spänn inte musklerna.

  • Bystmått ? Du får fram bystmåttet genom att mäta där det är bredast runt brösten."

Godmorgon!
DATUM: 2008-04-10 TID: 10:02:10

Godmorgon på er :)

Dimmigt och molnigt här ute. Hoppas det blir finare väder sedan så man kan gå ut en sväng. Ska kopiera över mitt träningsband till DVD idag också. Brukade träna till det förr när jag bodde hemma hos mamma. Våran video har gått sönder så jag kan inte träna till det. Tur då att grannen har inspelningsbar DVD. Vill så gärna börja träna.

Ni som skrev att det inte alls var dyrt att träna, vad kostar månadskort för er? Har ni med eller utan bad?

Jag vill ha gym och bad. Det finns på Älvhögsborg och kostar 415 kr/månaden om man tar autolgiro i 12 månader. Utan autogiro kostar det runt 700 kr. Så jo, dyrt är det. Engångsbesök kostar 145 kr.

9/4 -08
DATUM: 2008-04-09 TID: 22:59:49

Ny kategori nu då. Matdagbok, ska föra in varje dag vad jag ätit under dagen.

Frukost: 2 frallor solrosbröd med ost och saft till.
Middag: Korv och makaroner med saft till.
Kvällsmat: 3 frallor solrosbröd med ost och saft till.
Övrigt: 3 klubbor som var kvar från påskgodiset.

Kärlek vid första ögonkastet
DATUM: 2008-04-09 TID: 19:28:37

Dags att få fler inlägg i den här kategorin. Ni ville ha mer minnen. Här kommer det första.

Jag träffade Thomas under fallens dagar 2005. Kvällen innan hade mitt ex dumpat mig så jag "sov" hos Zandra och satt vid hennes dator hela natten. Då började jag och Thomas chatta på msn runt 3-tiden på natten och han hade på sin cam. Till slut gick han med på att träffa mig så vid 5-tiden på morgonen vid Möllan. Så fort jag såg honom började det pirra i magen. Vi gick ner till stan och sedan hem till honom och kollade på TV. Vi båda två sökte närhet hos vandra så först försökte han kittla mig men jag var inte kittlig så, men det var han.

Så jag började kittla honom istället, och det slutade med lite hångel. Så vi höll på strula i ett dygn ungefär innan vi bestämde oss för att vara tillsammans. På kvällen dagen vi träffades träffade vi Zandra och hon fråga om vi var tillsammans. Jag svarade "Vet inte" och han "Vill du se min snopp?". Han hade rätt sjuka kommentarer förr.

Jag vet inte exakt vad det var som gjorde att jag föll för honom. Det var helt enkelt kärlek vid första ögonkastet. Vi har haft en del svårigheten i förhållandet. Men jag är väldigt glad att jag har honom och jag älskar honom.

Förlåt
DATUM: 2008-04-09 TID: 19:20:55

Förlåt för att min blogg inte är som ni läsare vill ha den. Jag vet att jag är tråkig som skriver korta inlägg och inte skriver om något vettigt egentligen. Jag ska försöka bättre mig. Har egentligen en massa att berätta men är så dålig att formulera mig.

Minna; Du har väldigt rätt i det du skriver. Jag har dåligt självfötroende ja. Att jag vill byta namn är ingen jag precis kommit på, har velat det sen flera år tillbaka. Jag försöker satsa på att gå ner i vikt, har viljan men inte orken. Det är något jag ska ta i tu med. Du skrev väldigt bra tips till mig faktiskt. Ibland verkar mitt liv vara upp och ner, det erkänner jag. Jag kan säga en del saker utan att tänka mig för och göra saker impulsivt som inte är genomtänka såpass mycket jag egentligen önskar att dom var.

Jag har några få drömmar, en av dom är att väga 60 kg och vara smal. Jag har inga speciella intressen egentligen. Det mesta av min tid går faktiskt åt att ta hand om Max och städa. Det känns som det bor 10 pers i lägenheten fast det bara bor två. Jag fattar inte hur vi bär oss åt. Men det ska det också bli ändring på.

Jag vill kunna träna, men jag har inte pengarna till det. Det är svin dyrt på Plus, då jag vill ha bad och gym i samma.

Gratis clip-on set och namnbyte
DATUM: 2008-04-09 TID: 16:37:26

Jag får ett gratos clip on set hemskickat :D

"Hejsan!

Ok, vi förstår. Det var väldigt tråkigt att det inte räckte för dig.

Dimensionerna som står, är korrekt som vi skrivit ut, och för de flesta så
räcker det. Om man vill ha det tjockare så bör man använda 2, precis som med
träns. Färgen är mycket ljus, som på bilden. I oäkta material så är den lite
ljusare än vanligt.

Vi skall märka ut att om man vill ha det tjockare så bör man använda 2 st.
Det är helt olika hur sitt egna hår redan är osv.

Vi kan skicka dig ett nytt clip on så att det räcker för dig, vi vill
självklart att du skall vara nöjd!

Vart skall vi skicka det?


Skönhetshälsningar

Vi på Rapunzel.nu"



Detta är mailet från dom. Vad bra att jag får ett helt nytt gratis.

Just det ja, jag funderar på att byta namn till något annorlunda. Ge mig tips på fina namn som är lite annorlunda. Själv har jag kommit på Naomi, men det är så svårt att uttala och jag vet inte om det skulle passa mig. Så ge mig gärna tips.

Rapunzel
DATUM: 2008-04-09 TID: 15:43:09

Vill varna för Rapunzel.nu. Köpte min hårförlängning där och den är rena rama skiten kan jag lova. För det första stämmer inte färgen överens och för det andra märkte jag idag när jag satte i den med clips att den inte räcker, det sitter jätte glest och det är verkligen fult. Det står i objektbeskrivningen att det ska räcka till en hel förlängning men det gör det ju inte. När jag först mailade ang. färgen skrev dom tillbaka att så länge jag inte använt den får jag retunera den. Men jag har ju testat innan för att se om färger stämmer överens. Hur ska man då kunna byta?

Skickade ett mail nyss också med ett bild bevis hur glest det är. Får väl se hur det går.


Själv hemma en stund
DATUM: 2008-04-09 TID: 10:20:29

Är själv hemma en stund nu när Thomas träffar sin kontaktperson, han har med sig Max också så jag slipper tänka på att greja med honom just nu. Har en hel del att göra idag. Städa hela lägenheten, dag för storstädning idag. Sen ska vi även baka bröd idag. Så vi har lite att göra nu under dagen.

Nu ska jag sätta på lite bra musik och börja plocka lite i sovrummet. Skriver senare

Seg
DATUM: 2008-04-08 TID: 13:53:27

Idag är jag verkligen seg. Har lyckats ta disken och bakat en sats solrosbröd. Ska fortsätta sen att städa lite. Kanske jobbar lite på UngaMammor.com också så den kan släppas någon gång. Fixade lite med profilen igår men blev inte alls bra. Ska ta och kolla lite nu vad som behövs göras.

Telefon fungerar igen!
DATUM: 2008-04-08 TID: 10:07:53

Jippie, nu fungerar hemtelefonen igen. Äntligen. Vi bytte över till IP-telefoni för nästan två månader, vi fick på sms att den gick att hämta på OKQ8 men när vi fick pengar och skulle hämta ut den(telefonadaptern) hade dom redan skickat tillbaka den. När vi sa till förra veckan skickade dom ut en ny kod till adaptern.

Men vi fick äntligen tag på dom igår och då bytte vi tillbaka till vanlig telefon som vi hade innan och vi fåt två månaders gratis bredband istället. :)

Viktsamtal
DATUM: 2008-04-07 TID: 19:23:51

Viktsamtalet gick bra innan. Fick med mig "Matbok"s papper jag ska fylla i varje dag vad jag äter i en vecka och sen ska jag tillbaka nästa vecka.

Nu har vi vart ute på Överby och handlat lite som vi behöver så nu ska vi äta lite och sen kolla på tv tror jag. Jo, just det. Måndag kväll ju.

20.00 - 21.00 Simpsons
21.00 - 22.00 - 2½ men
22.00 - 23.00 - My name i Earl


Bra tv-kväll 6an har på måndagar. Fast bra program går det efter My name is Earl också men så sent ska vi inte vara uppe. Scrubs går ju då, det är jätte roligt problem.

Jaja, nu är nog maten klar så nu ska vi äta :)

Godmorgon
DATUM: 2008-04-07 TID: 10:54:00

Fast nu har jag ju vart uppe ett tag så man kan väl egentligen inte säga godmorgon nu utan godmiddag kanske?

Filmen vi kollade på igår var inte alls bra det minsta. Inte läskig alls tycker jag. Det ska tydligen vara den ocensurerade som är bra. Får väl se om vi hittar den att ladda ner.

Klockan ett ska jag vara på vårdcentralen så viktsamtal. Gick ganska fort jag fick den tiden så det var ju bra. Funderar bara på hur jag ska komma dit när jag inte har busskort. Får vl ta sms-biljett då. Tur att man har abonnemang i nödsituationer.

Filmdags
DATUM: 2008-04-06 TID: 20:20:36

Nu har Max fått mat och har lagt sig så nu ska jag och Thomas sätta oss vid TV'n och kolla på klart på filmen vi började kolla på igår. Blir säkert lite nårgågna ikväll med tanke på att det är en skräckfilm. Vi kollade på halva igår men jag tyckte inte det är speciellt läskig så långt in vi kommit i den. Den heter "Evil Dead", det ska tydligen vara en av dom mest äckligaste skräckfilm. Thomas sa att han knappt kunde sova på en vecka efter sett den. Jaja, vi får väl se hur den är nu i slutet.

Ge massa tips på läskiga skräckisar :D Me love skräck<3

Bilder
DATUM: 2008-04-06 TID: 14:04:26

Nu kommer det bilder på soffan :)



Ja, en bild då bara. Men iaf, den är väldigt bekväm att sitta i.

Nu har jag lite annat att göra. Skriver lite senare

Nya gardiner
DATUM: 2008-04-06 TID: 11:34:24

Sydde ihop ett par nya gardiner igår. Dom blev jätte fina och det var faktiskt första gången som jag sydde gardiner över huvudtaget. Passar bra ute i storarummet.


Ny soffa
DATUM: 2008-04-05 TID: 15:28:04

Nu har vi fått hit soffan. Så nu har vi en del att göra under dagen. Städa i ordning i storarummet så det blir riktigt fint och sen ska vi städa lite i dom andra rummen med. Klockan 18.00 har vi tvätt tid så vi måste fixa i ordning tvätten tills dess.

Nu håller jag på och lagat good mat. Kättfärssås och makaroner. Brukar ha i ananas, champinjoner och cremefraise. Det blir såå gott då. Mamma som lärt mig det faktiskt.

Nej, nu får jag gå tillbaka till spisen och efter maten blir det städning. Slänger upp lite bilder sen :)

Sovmorgon!
DATUM: 2008-04-05 TID: 09:44:07

Max gav oss sovmorgon idag. Han sov fram till 9, så skönt för igår vaknade han kl 7. Men annars brukar han sova till 8-tiden. Så det var skönt att sova lite. Fast vi la oss ganska tidigt igår också. Halv 10-tiden ungefär.

Det är rätt fint väder ute, så jag hoppas det håller i sig under dagen. För då får vi bäddhörnsoffan hit. Blir städ och bak dag idag iaf.

Ont överallt
DATUM: 2008-04-04 TID: 20:21:24

Nu har jag ont överallt känns det som. Vi har städat lite nu på eftermiddagen, ska fortsätta imorgon för Max har lagt sig på natten nu. Om det är fint väder imorgon ska mamma komma hit med hörnbäddsoffan vi ska byta mot våran bäddsoffa.

Då kanske mamma kan hjälpa mig klippa tygerna också så ja kan sy gardinerna någon gång. Nu ska vi äta lite sen middag och sen ska vi sova. Är ganska trött nu faktiskt så det ska bli skönt att sova sen.

Ha en bra kväll!

Nu är nog alla ute
DATUM: 2008-04-04 TID: 13:44:44

Nu tror vi att alla är ute, har inte hänt något på ungefär 2 timmar. Fyra stycken blev det. Gud vad söta dom är.


Tre ute
DATUM: 2008-04-04 TID: 12:16:21

Nu är det tre kattungar ute än så länge. Tror hon har en eller två kvar. Så gulliga läten har dom ju och så små är dom.

Kattungar på väg!
DATUM: 2008-04-04 TID: 09:36:01

Nu är det kattungar på väg. Börjar synas en liten bubbla vid slidan så vi räknar med att den första kommer mellan 12-15 tiden. Vad nervös jag blev helt plöstligt. Men det ska nog gå bra detta :)

Kommer med mer update senare när det händer något.

Phu, helt slut
DATUM: 2008-04-03 TID: 19:37:11

Är helt slut i kroppen nu efter vart ute en stund. Åkte till ÖB för att köpa hårfärg men blonderingen var slut där så vi åkte till Jätten istället. Där hade dom fullt av hårfärger så det var tur att det fanns den jag ville ha. Så jag köpte två stycken, ifall det behövs.


Blev faktiskt nöjd med klippningen idag. Dom tog topparna och tunnade ut det rejält så nu ska det bli enklare att få en jämn färg. Färgen i håret passar inte överens med löshåret så jag kan inte lägga in bilder på håret än eftersom jag inte har det i ännu.

Men ska sätta igång snart och färga håret så får vi se efter första färgningen om det blir tillräkligt ljust eller inte. Annars färger jag det igen :)

Stambesökare?
DATUM: 2008-04-03 TID: 12:06:36

Vilka av er som läser är stambesökare och vilka kikar in ibland bara? Kan vara kul att veta vilka som följer bloggen.

Jag har två bloggar jag följer, men kommenterar aldrig så ibland kan det vara lite svårt att veta hur många som följer den :)

Snart klipp dags
DATUM: 2008-04-03 TID: 11:34:03

Snart ska jag iväg och klippa mig. Ska be dom anpassa klippningen efter löshåret så jag får i det bra och tunna ut håret. Har så tjockt hår och jag tror det är därför jag inte får färgen som jag vill ha det. Ska köpa färg idag också efter jag klippt mig för då lär jag har tunnare hår och då borde det bli ljusare.

Meningslöst?
DATUM: 2008-04-03 TID: 09:09:22

Ibland känns allt jag gör så meningslöst, för vad jag än gör får jag alltid plikar på det. Om jag inte skulle ta och lägga ner allt egentligen. Bloggen, bdb, lunar, helgon, anstalten m.m. Så jag inte har något alls på internet, kanske skulle må bra av det. Slippa all skit via internet. Det enda sättet att få tag på mig skulle vara via UngaMammor.com - när den nu blir klar.

Då skulle jag skippa msn också. Skippa allt som har med internet att göra. Hmm... Det är något att fundera på. Tror ingen skulle sakna mig ändå om jag bara försvann. Ni gör ju ändå allt för att smutskasta mig och håna mig, så vad är det då för mening att stanna kvar?

Besök snart
DATUM: 2008-04-02 TID: 19:49:44

Snart kommer Jonny och Linda upp, då ska jag och Linda färga håret på varandra och sen ska vi äta korv med bröd. Mumsigt mumsigt ju. Visst, det är inte så nyttigt men det är lätt att göra och gott.

Nu sitter Max i mitt knä och gosar in sig i min nytvättade skjorta som jag har på mig. Han ska snart få mat och nana för natten.

Just de ja, vi var ju på BVC idag. Han vägde 10320(tror jag det var)gram och är 70 cm lång. Så han är verkligen stor kille nu.

Hårförlägning
DATUM: 2008-04-02 TID: 11:25:50

Wie :D Fick hem hårförlägning idag! Testade tofsen och den sitter riktigt bra på mig. Har inte testat det andra än för jag måste bleka det först. Ska nog ta och göra det idag ändå innan jag klipper mig. Kan inte vänta.


Astma test
DATUM: 2008-04-02 TID: 10:50:38

Har vart på vårdcentralen nu på morgonen och gjort astma test. Det gick väl hyffsat bra. Har ansträngsastma typ. Fick blåsa i ett sånt rör tre gånger och det låg på 375 och sen i datorn med. Kurvan var lite svag då. Efter jag tagit astma medicin och väntat en kvart låg värdet i röret på 450(tror jag det var) och kurvan i datorn var mycket bättre.

Fick med mig en sån man blåser i och ska blåsa tre gånger varje morgon och kväll och ta ut det bästa resultatet i två veckors tid. Så får vi se sen hur det visar.

Fick väga och mäta mig också. Fy vad mycket jag väger nu. Fick en remiss till en kostexpert på vårdcentralen. Ska få en tid på posten eller så ringer hon mig. Så då ska jag få lite kost råd hur jag ska äta så jag går ner i vikt.

Nu är det ljusare
DATUM: 2008-04-01 TID: 22:59:24

Jag köpte ju hårfärg innan idag, färgade med "Ljus ljusblond". Garnier Nutrisse Naturlig färg valde jag på den och det fungerade jätte bra. Nu har jag ljus blond som är naturligt. Ska bleka det  på torsdag eller fredag beroendes på när min hårfärlägning kommer på posten så det är rätt färg.

Fall det är den färgen håret är i nu behöver jag inte bleka det utan då kan jag använda hårförlägning till mitt hår som det är nu.

Nu ska vi sova. Godnatt!

Tand
DATUM: 2008-04-01 TID: 18:06:27

Max har fått en tand! Vi såg det idag efter vi hade duschat. Kände efter så var det lite vasst och syns lite vitt i underkäken. Och han vände sig nästan idag med. Han lägger sig på sidan så snart vänder han sig nog.

Vårvarmt
DATUM: 2008-04-01 TID: 16:25:54

Idag är det verkligen vårvarmt. Så skönt väder ute nu. När vi var nere på stan gick vi båda utan jackor, så varmt var det. Köpte en ljusblond och en blekningsfärg så ska jag nog färga den första till kvällen och nästa till helgen. Ska klippa mig på torsdag så jag bleker efter jag klippt mig.

Hårförlägning
DATUM: 2008-04-01 TID: 10:45:06

Har beställt efter hårförlägning idag. Två olika fast samma färger. En i självfall och en tofs med hår på. Den i självfall är med clips på så det är lätt att sätta fast och ska jag ha tofs med den i kommer clipsen synas, därför beställde jag en tofs med hår på också så jag kan variera ibland.

På torsdag ska jag klippa mig också, sen ska jag färga det så jag får exakt den färgen jag vill ha. Fast jag fäljer nog en dyrare variant så kanske jag får det rätt. Ska snart in i duschen, sen åker jag ner till Kicks och köper färg.

Äntligen kan man skriva igen!
DATUM: 2008-04-01 TID: 09:39:41

Äntligen har bloggen fixat sig så man kan skriva igen.

I söndags var det dop för Max, det gick jätte bra. Men han var så trött så han gnällde under halva dopet. Och han fick massor med doppresenter och mer kommer. Zandra hade glömt sin hos sin mamma som bor i Göteborg och visste inte när hon kunde hämta det. Och Thomas syster hade något hon skulle komma hit med också nu i dagarna.


Allt detta fick han i dop presenter.

Igår hände det väl inte så mycket. Var i stan och på överby. Köpte nya skor till mig, pyjamaser till Max, en ny BH till mig och ett kassaskåp för att låsa in värdesaker.

RSS 2.0